Pustułka - Pustułki w Holandii
aziza - 2012-01-06, 15:54 Temat postu: Pustułki w Holandii Od września mieszkam w Holandii, jestem tu z powodu pracy, ale każdą wolną chwilę oglądam ptaszęta, gdzie i ile się da. Od początku zwróciłam uwagę na dużą ilość pustułek. Może to wynika z pory roku (pewnie wiele jest tu zimujących), ale jest tu też dużo budek dla nich. Nie są tak "wypasione" jak te, które oglądałam na tym forum, ani tak wysoko, jak czytałam tu w zaleceniach, ale jest ich dużo. Stoją głównie przy gospodarstwach, w sadach, choć widziałam też na kempingu.
przy fermie, obok pryzmy z kiszonką
w takiej budce można sobie też spokojnie odpocząć
aziza - 2012-02-26, 13:05
Kolejne zdjęcia pustułkowych domków, tym razem z południa Holandii.
Tu ktoś postawił całe "osiedle" ptasich domków
Basior - 2012-02-29, 15:01
a to tam są jeszcze bociany?
aziza - 2012-03-04, 16:22
| Basior napisał/a: | a to tam są jeszcze bociany? |
Za krótko tu jestem by stwierdzić, czy bociany tu gniazdują, ale takie instalacje widziałam w kilku miejscach w Holandii, choć nigdzie nie spotkałam się z gniazdami takimi jak w Polsce, wielowarstwowymi, świadczącymi o tym, że są zamieszkiwane. Choć boćki można spotkać tu i w październiku
Basior - 2012-03-05, 09:05
| aziza napisał/a: | Choć boćki można spotkać tu i w październiku |
Własnie, potem taki jeden z drugim wpadnie do Polski w lutym i sie trzeba w mediach tłumaczyć, że bociany z Afryki jeszcze nie przyleciały, a ile by nie mówić to i tak nie dociera
|
|
|