Ssaki - zastrzelony pies!!
buchtownik - 2010-12-01, 20:50
Kamera przy celowniku, najpierw krótki film jak pies goni za sarną czy lisem, i nie ma dyskusji. Nawet gdy właściciel biednej psinki będzie na miejscu, myśliwy będzie miał dowód,
że pies zagrażał zwierzynie.
GrzegorzBP - 2010-12-06, 22:32
| lis23 napisał/a: | | bo myśliwy nie będzie miał już prawa do odstrzału psów i kotów |
martwe prawo to nie prawo.
| Cytat: | Kamera przy celowniku, najpierw krótki film jak pies goni za sarną czy lisem, i nie ma dyskusji. Nawet gdy właściciel biednej psinki będzie na miejscu, myśliwy będzie miał dowód,
że pies zagrażał zwierzynie.
|
no własnie jakoś tak sie składa do tej pory że żadne strzelony pies nie był na smyczy na otoku i w kagańcu - czyli właściciel postępował niezgodnie z prawem - więc został ukarany - dla kogoś może nieetycznie - dla mnie - grunt że skutecznie. drugi raz psa nie pusci samego w pole
T.Grzegorczyk - 2010-12-07, 08:11
Zgadzam się.
Opór materii u właścicieli psów jest niebywały- bo przecież piesek taki grzeczny i ułożony.
Tak sobie czytałem Twoją dyskusję GrzegorBP z początku tematu- no po prostu zaklinają rzeczywistość.
Szkoda, że potem jest medialna nagonka na myśliwego, a on po prostu się w... zezłościł, że ludzie nie potrafią używać smyczy i kagańca.
Z drugiej strony, za mało się o tym mówi np. w mediach (jeśli w ogóle). Bo wprawdzie część jest niereformowalna, ale sporo ludzi zrozumiałoby takie argumenty jakie były np. tutaj w wątku.
Myśliwy wg mnie powinien próbować najpierw napominać, mógłby też zrobić zdjęcie, nagrać film jako dowód i zgłaszać to na policję-tylko nie wiem czy prawnie jest to wykonalne?
Może TP Bocian powinno działać w tej sprawie? W celu czy to uświadomienia, czy surowszego prawa (w sumie na jedno wychodzi bo co innego tak edukuje jak mandat ).
lis23 - 2010-12-07, 12:27
GrzegorzBP, T.Grzegorczyk - za przechodzenie na czerwonym świetle też byście strzelali?
zrozumcie że kara musi być adekwatna do popełnionego czynu - śmierć psa nie jest adekwatna karą do puszczenia go luzem,za co grozi kara finansowa a nie odstrzał psa
moim zdaniem,zamiast usprawiedliwiać myśliwych należy działać na rzecz zmiany prawa i surowego karania tych właścicieli psów,którzy puszczają je luzem - ale nie tylko,bo należy też zapobiegać niekontrolowanemu rozrodowi psów,także a nawet przede wszystkim tych bezdomnych.
GrzegorzBP - 2010-12-07, 21:45
| lis23 napisał/a: | | za przechodzenie na czerwonym świetle też byście strzelali |
za przechodzenie na czerwonym dostaniesz strzała od samochodu
lis widzisz różnicę pomiędzy człowiekiem a zwierzęciem????
buchtownik - 2011-02-17, 16:17
http://www.youtube.com/wa...CO4_HGDKxM&NR=1
.
|
|
|