Ryby - SUPER MIEJSCE DLA MIŁOŚNIKOW AKWARYSTYKI
lord haos - 2007-02-10, 22:34
| Basior napisał/a: | | Ja już od dawna nie mam akwarium ale miałem piekną hodowle ślimaków | Taaa Ja też i to założoną mimowolnie. Przybyły na jakiejś roślinie i nie wiedziałem co mam z nimi robić. Raz na 2 miesiące wybierałem szklankę i albo do sadzawki je nosiłem albo żółwiom na pożarcie. Za każdym razem starałem się wyłowić wszystkie osobniki. Mnożyły się szybciej niż gupiki.
Chciałem jednak nadmienić, że bynajmniej ślimaki nie są nudne. Mój Gerwzio jest bardzo absorbujący.
martynina - 2007-02-11, 18:05
| Cytat: | | Mój Gerwzio jest bardzo absorbujący. |
to już kwestia gustu..
ja ne przepadam za ślimakami, bez obrazy
blackaneta - 2007-02-11, 21:14
Krewetki brzydkie, ślimaki nudne, więc co lubisz?
martynina - 2007-02-12, 18:12
oj no kurcze, przecież czerwone są ładne..
ŻABY lubię ale trzeba zabezpieczyć akwarium, żeby nie uciekały :/
Wujek Kryzys - 2007-02-13, 17:44
| martynina napisał/a: | | ŻABY lubię |
W sklepach to zwykle są afrykańskie żabki szponiaste (sprzedawane np. pod nazwą "żaba śpiewająca" ha,ha,ha ). Można czasem też kupić inne albo załatwić od hodowców amatorów, ale to już raczej bez rybek - trochę się nawzajem zjadają
Jakby coś w sprawie żab akwariowych to pisz na priwa - coś (?) się da zrobić.
martynina - 2007-02-13, 20:55
nie no to wiem, że one zjadają ryby mniejsze... ale spokojnie, aż tak 'napalona' na żabki nie jestem... poprostu je lubię zawsze w lesie jak znajdywałam jakąś to tylko ja się odważyłam jej dotknąć z całego mojego rodzeństwa
blackaneta - 2007-02-14, 23:02
No i zawsze można sobie samemu jakąś żabkę złapać
lord haos - 2007-02-14, 23:33
| blackaneta napisał/a: | | o i zawsze można sobie samemu jakąś żabkę złapać | Pod ochroną są...
Wujek Kryzys - 2007-02-15, 19:03
| lord haos napisał/a: | blackaneta napisał/a:
o i zawsze można sobie samemu jakąś żabkę złapać
Pod ochroną są... |
No i tu znowu nasze kochane prawo wyłazi i sie smieje. Złapac żabki nie możesz, nawet skrzeku z wysychajacej kałuży do stawu obok nie możesz. Ale jeśli to twój staw, to możesz go zasypac razem ze wszystkimi żabami. Wolno!
PS. Ja skrzek przenoszę (nielegalnie )
|
|
|