Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktualna sytuacja polityczna
Autor Wiadomość
M. Rakociński 
WNoZ UŚ

Wysłany: 2006-08-01, 23:26   

Namor napisał/a:
pochodzi z pierwszego linka podanego przez Szybszy nie znalazłem tam autora, ale zbyt uważnie nie szukałem , a zacytowałem go, aby małoletni mogli go też przeczytać (zaintrygowało mnie jakie to treści zostały zablokowane przez Benjamina).

chyba chodzi o to, że Benjamin blokuje bełkot
:wink:

M. Rakociński 
WNoZ UŚ

Wysłany: 2006-08-01, 23:29   

Namor napisał/a:
M. Rakociński usuń to proszę

co ?

jeżeli jest jakaś treść która jest nie zgodna z regulaminem forum to chyba może to zrobić admin tak mi się wydaje ?

Namor 

Wysłany: 2006-08-01, 23:40   

M. Rakociński napisał/a:
co ?
chodzi mi o to, że z automatu wyswietla się
Cytat:
Namor napisał/a:
, bo jest z mojego postu, a faktycznie to ja cytuje zupełnie kogoś innego ;)

M. Rakociński 
WNoZ UŚ

Wysłany: 2006-08-01, 23:47   

niestety nie mogę już nic zmienić bo minęło 30 minut :cry:

Namor 

Wysłany: 2006-08-02, 09:22   

Moralność polityka
http://www.se.pl/se/index...list_position=1

Czy będą w stanie pomóc w budowaniu IV RP???

Szybszy 

Wysłany: 2006-08-02, 10:26   

Namor napisał/a:
Moralność polityka
http://www.se.pl/se/index...list_position=1

Czy będą w stanie pomóc w budowaniu IV RP???

Oczywiście, że nie. Chyba ani przez moment w to nie wierzyłeś. LPR trzeba zlikwidować i PiS to właśnie robi - skutecznie.

Szybszy 

Wysłany: 2006-08-02, 10:36   

Ludzie, blogów nie czytacie ? Z założenia są nieco przerysowane w formie i anonimowe, ale oczywiście nikt z Was nie uznał za stosowne odnieść się do faktów, pięknoduchy :wink:

Na przykład polecam ten wykres:

http://galba.blox.pl/2006/07/Jakies-wnioski.html

:lol:

jemi 

Wysłany: 2006-08-02, 12:52   

Szybszy napisał/a:

Cholera, prawie identycznie wygląda granica podziału występowania słowika szarego i rdzawego (!?) :shock:

kasiorek 

Wysłany: 2006-08-02, 12:56   

OKRADAJĄ ŚLĄSK!!
znow Śląskowi dadzą mniej kasy z UE bo twierdzą, że Śląsk "jakoś sobie poradzi"... PiS mnie maksymalnie wkurza!! A ta kasa która powinna tu trafić idzie sobie na wschodnie części kraju... czemu nie po równo?!?! czemu tu przeznaczą mniej a tam więcej?!?! Śląsk dużo zarabia przez węgiel i jeszcze nas warszwka okrada!
To nie pierwszy raz! kilka razy juz tak zrobili! kretyni! niech dawają po równo!

M. Rakociński 
WNoZ UŚ

Wysłany: 2006-08-02, 13:09   

kasiorek napisał/a:
To nie pierwszy raz! kilka razy juz tak zrobili! kretyni! niech dawają po równo!

niestety czasy socjalizmu minęły bezpowrotnie i nigdy nie będzie już po równo
teraz daję się każdemu według potrzeb
i nic w tym dziwnego, że większe nakłady pójdą na mniej rozwinięte regiony na wschodzie wszak to one przyczyniły się walnie do triumfu w wyborach aktualnie rządzących tak więc logiczne jest, że teraz muszą się jakoś odwdzięczyć szczególnie, że wybory samorządowe za pasem...

ciekawe czy ktoś się zastanawiał dlaczego pan Andrzej L. tak gorliwie walczy o pomoc dla rolników dotkniętych suszą - zapewne nie dlatego, że sam posiada ponad 100 hektarowe gospodarstwo, ale tylko i wyłącznie w trosce o innych rolników i zapewne sam nie skorzysta z tejże pomocy, gdyż chonor by mu na to nie pozwolił :wink:

Szybszy 

Wysłany: 2006-08-02, 15:32   

kasiorek napisał/a:
OKRADAJĄ ŚLĄSK!!
znow Śląskowi dadzą mniej kasy z UE bo twierdzą, że Śląsk "jakoś sobie poradzi"... PiS mnie maksymalnie wkurza!! A ta kasa która powinna tu trafić idzie sobie na wschodnie części kraju... czemu nie po równo?!?! czemu tu przeznaczą mniej a tam więcej?!?! Śląsk dużo zarabia przez węgiel i jeszcze nas warszwka okrada!

Może jakieś konkrety? Warto czasem odwrócić proporcje w wypowiedzi między wrażeniami a faktami, na korzyść tych ostatnich oczywiście. A może nie masz górnika w rodzinie ?

Tak się składa, że pochodzę ze Wschodu, ale teściów i inną rodzinę mam na Śląsku więc oba regiony znam. Śląsk był motorem rozwoju, teraz to ostoja socjalizmu - DAJCIE KASĘ !

Jurek7 

Wysłany: 2006-08-02, 16:42   

jemi napisał/a:
Szybszy napisał/a:

Cholera, prawie identycznie wygląda granica podziału występowania słowika szarego i rdzawego (!?) :shock:

Ba, slowiki rdzawe to troche jak czerwone - zyja tam, gdzie czerwoni. Slowiki szare to troche jak czarne - tam gdzie LPR. :D :D :D

kasiorek 

Wysłany: 2006-08-02, 21:20   

Szybszy napisał/a:

Może jakieś konkrety? Warto czasem odwrócić proporcje w wypowiedzi między wrażeniami a faktami, na korzyść tych ostatnich oczywiście. A może nie masz górnika w rodzinie ?
Tak się składa, że pochodzę ze Wschodu, ale teściów i inną rodzinę mam na Śląsku więc oba regiony znam. Śląsk był motorem rozwoju, teraz to ostoja socjalizmu - DAJCIE KASĘ !

Mam kilku górników w rodzinie.. ale to nie jest ważne. Wiecie co mnie naprawde wkurza?!?! To, że wszyscy ciągną od Śląska kase.. pieniędze z węgla to przecież fortuna i gdyby Śląsk był oddzielnym państwem, pewnie by należał do europejskiej elity.. ale nie chcę, żeby Śląsk był oddzielony.. mi chodzi tylko o to, że warszawka sobie zgarnia tą całą kasę i nią dysponuje. Jeśli chodzi o kase z UE to wszędzie jej potrzeba i to nie w porządku że jednym dadzą więcej a drugim mniej.. poza tym PiS-owi chodzi także o to, że wschód na nich głosował i dzięki temu doszli do władzy a teraz się odwdzięczają.
I w ogóle nie mówiłabym tak, gdyby zaczęto w Polsce szanować Śląsk... wszędzie się słyszy tylko narzekanie na Śląsk, wszystkim się kojarzy z familokami, hałdami i jakimś szarym światem, w którym widać zanieczyszczenia w powietrzu... a w rzeczywistości tak nie jest! wszyscy wyzywają na Śląsk że jest zanieczyszczony i na Ślązaków, że nie potrafią sobie zadbać itp. a kasa ze Śląska idzie na całą Polskę! To mnie dobija! Czemu tylko ludzie narzekać potrafią.. nikt nie doceni tego region.. spróbujcie sobie wyobrazić Polskę bez Śląska.. wydaje mi się, że sytuacja w tym kraju byłaby krtyczna.. byłby to kraj nazywany europejskim zacofaniem...
Więc zanim będą nam odbierać kase może by wreszcie docenili ten region...

Namor 

Wysłany: 2006-08-02, 22:14   

kasiorek napisał/a:
mi chodzi tylko o to, że warszawka sobie zgarnia tą całą kasę i nią dysponuje
wyslij jak co roku górników w autokarach na stolicę, niech zdemolują trochę samochodów, wybiją szyby w Urzedzie RM, sparalizują ruch na tydzień i Kaczyński (jak poprzednie rzady) zlęknie się i znowu naród zrobi zrzutkę na biednych górników, którzy zarabiają 2-3 srednie krajowe. Kto silniejszy ten wygrywa, do lekarzy bedziemy apelować o odpowiedzialność, a górnikom płacić.

kasiorek 

Wysłany: 2006-08-02, 22:29   

kurde nauczycielom trza uciąć bo nic nie musza robic.. lekarzom tez sie nalezy kasa nie przecze. nie mow na gornikow, bo nawet nie wiesz jak ciazka prace wykonują.. w zwyklych pracach nie ma zagrozenia zycia.. a tu ono jest.. np. jakas maszyna moze Cie wciągnąc, albo cos sie zawalic, albo jakis gaz ulotnic.. wszyscy dobrze o tym wiedza ze zawod gornika jest jednym z najniebezpieczniejszych. W ogole to mi nie chodzi o to, ze gornicy za malo zarabiaja tylko o to, ze zyski z wegla i z przemyslu na Śląsku idą do stolicy i ona sobie nią pomiata na swoje potrzeby. w rzeczywistosic to mala czesc z tego trafia do nas.

Odpowiedz do tematu