|
prośba o identyfikacje |
| Autor |
Wiadomość |
Batman

|
Wysłany: 2006-07-07, 15:25
|
|
|
| lord haos napisał/a: | | no właśnie tego tak do końca nie wiem. Jak już wcześniej pisałem sporo dorsłych drozdów kręciło się w okolicy. Mam nadzieje, że któreś z nich to byli rodzice malucha. |
Tak naprawde nawet jesli nie widzimy ani nie slyszymy w poblizu placzacego pisklaka zadnych ptakow, to nie oznacza ze baby zostalo porzucone. Czesto rodzice leca na lowy, a jak widza nas w poblizu swego dziecka, to boja sie i sa w stresie i dlatego cicho siedza i nie podlatuja. |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
Beata
Gorzów n/Wartą

|
Wysłany: 2006-07-07, 15:32
|
|
|
dlatego trzeba "się zasadzić" i poobsrwować |
_________________ PTASIE POGOTOWIE POMOC |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-07-07, 15:37
|
|
|
| Beata napisał/a: | | dlatego trzeba "się zasadzić" i poobsrwować |
pamietajac o zachowaniu bezpiecznej odleglosci, coby swoja obecnoscia nie przeszkadzac, zwykle wroblakom wystarczy 15 metrow, ale sa gat. bardziej wrazliwe, tzreba o tym pamietac |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
lord haos
Zbychu

|
Wysłany: 2006-07-07, 22:59
|
|
|
| Batman napisał/a: | | zwykle wroblakom wystarczy 15 metrow |
O ja cie to nie za dużo. My staraliśmy się poobserwować malca z około 40. Ale była taka spiekota, że hej i moj pies był z nami to sapał, że go chyba było ze 100m słychać... Tak więc postaliśmy 15 min i ruszyliśmy w drogę powrotną aby uzupełnić płyny |
_________________ Nic nie przeraża weterynarza! |
|
|
|
 |
Piotr
|
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-07-10, 09:57
|
|
|
| Rokitniczka i młoda pokląskwa - to tak z marszu! Myślę, że tej pierwszej nie pomyliłem z wodniczką?! Dodatkowe pytanie - gdzie zrobione było to pierwsze zdjęcie?! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Piotr
|
Wysłany: 2006-07-10, 10:29 jak zwykle okolice Czarnowa
|
|
|
| a dokładniej Stasipole niedaleko wsi Kuligów. |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-07-10, 13:32
|
|
|
| Piotr napisał/a: | | a dokładniej Stasipole niedaleko wsi Kuligów. |
To rokitniczka |
 |
|
|
|
 |
Piotr
|
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-07-24, 06:49
|
|
|
Na pierwszym zdjęciu jest młoda pliszka siwa Motacilla alba. Drugie zdjęcie przedstawia dwa remizy Remiz pendulinus. Na pierwszym planie jest młody ptak a za nim zaobraczkowany dorosły. |
 |
|
|
|
 |
|
|