|
Kamionka |
| Autor |
Wiadomość |
Mirek

|
Wysłany: 2006-01-01, 20:11 Kamionka
|
|
|
| W wigilię wieczore (około 18.00) po raz pierwszy widziałem tego zwierza z kilku metrów, jak zwiewał z podwórka teściów. |
|
|
|
 |
Marcin
|
Wysłany: 2006-01-09, 14:49
|
|
|
Ubiegłej zimy kamionka bytowała przez dłuższy czas na podwórku sąsiadów - miałem okazję na "tet a tet" przez dłuższą chwilę. Przyglądała mi się uważnie (ja jej również) przyłapana na słupku podtrzymującym płot. Oczywiście jak zacząłem podnosić aparat, to dała nogę . |
|
|
|
 |
Accipiter
Dreptak bagienny

|
Wysłany: 2006-09-03, 19:59
|
|
|
Do mnie kamionka co roku przychodzi. 2 lata temu musiała przyprowadzić ze sobą wesołą gromadkę, co wieczorem objawiało się dość głośnymi ...dźwiękami.
A w tym roku wreszcie widziałem te zwierzęta w środowisku leśnym. |
_________________ Paweł Wójcik
* http://pawelwojcik-fotoprzyroda.flog.pl/ |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-09-03, 20:08
|
|
|
Ja te zwierzaki widuję głównie jako martwe na drodze!
1882..01.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 164 raz(y) 366,34 KB |
1882..03.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 160 raz(y) 331,86 KB |
|
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Lulek

|
Wysłany: 2006-09-08, 13:07
|
|
|
| Ja podczas łażenia za "płomykiem" bardzo często widziałem ślady potwierdzające bytowanie tego ssaka, samego osobnika już rzadziej. |
_________________ Działdowskie Koło TP Bocian
AVELELEK |
|
|
|
 |
Katula
|
Wysłany: 2006-10-13, 12:50 A może Ktoś ...
|
|
|
z Was wie, jak poprosić te piekne zwierzątka, żeby wyprowadziły się z domu?
Możnaby rzec, że w zasadzie to one nie szkodzą, wręcz sa pożyteczne, tyle, że załozyły sobie mieszkanko w warstwie izolacyjnej domu, a mieszkanko jest bardzo nowoczesne, rozbudowane korytarze, liczne jamki i groty
Zastanawimy się po prostu, czy po pierwsze raz założone mieszkanie ulega modernizacji i powiększaniu, co mogłoby oznaczać, że izolacją z czasem odpadnie, po drugie czy w swoim mieszkanku zostaną razem z dziećmi, wnukami, prawnukami.....
Będę zobowiązana za jakąś podpowiedź, jak bez krzywdy dla nich wyprowadzić je z domu. |
_________________ Serdecznie pozdrawiam
Kaśka |
|
|
|
 |
|
|