Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zakupy sprzetu entomo
Autor Wiadomość
Prem 
Nieludzki Doktor

Wysłany: 2007-01-13, 11:13   zakupy sprzetu entomo

Czesc mieliscie jakies klopoty ze sklepem internetowym Entomon"??? Ja dotychczas nie mialem....az do ostatniego zamowienia, oczekuje juz okolo2 miesiecy na przesylke, gorsza sprawa bo wlasciciel nie odpowiada a ja mialem ,,super" pomysl zaplacic on line karta kredytowa....
Wlasciciel potwierdzil ze forsa doszla i ze juz wyslane i .......
no wlasnie wiadomo :cry:

Radek P. 

Wysłany: 2007-01-13, 14:03   

Witaj Przemku!!

Podejrzewam, że te problemy spowodowane są tym, że wszyscy "robakolodzy" teraz preparują i potrzebują sporo sprzętu. Składają zamówienia i jest pewnie sporo zamówień w kolejce. Ja osobiście nie miałem z nimi nigdy problemów.
pozdrowienia
rp

xhardcorex 

Wysłany: 2007-01-13, 14:33   

Ja nigdy nie miałem, ale od czego są telefony :?: Zadzwoń i dogadaj się :|

Wadera 
życie jest piękne

Wysłany: 2007-01-14, 12:35   

Kiedy ja zamawiałam u nich towar, jeszcze tego samego dnia odpowiedzieli ze zapas się wyczerpał i ze zadzwonią jak tylko będą w jego posiadaniu. Tak też zrobili. Było uprzejmie i szybko :-) Chyba masz po prostu pecha Prem

jaho 

Wysłany: 2007-01-14, 13:37   

Kiedyś u nich zamówiłem a dokładniej było to moje pierwsze i ostatnie zamówienie w entomon. Na przesyłkę czekałem miesiąc ale doszło.

Wujek Adam
SE-TP"B"

Ostrzeżeń:
 4/3/6
Wysłany: 2007-01-15, 02:15   Entomonek

Cześć!
"Entomon" wysunął się na pierwsze miejsce w naszym kraju w branży sklepów entomologicznych, przebijając potentata na rynku - "Mr.Butterfly'a". Ogólnie jest na niego mało narzekania, ale wpadeczki się zdarzają. Najlepiej do nich zadzwonić, telefon do szefa powinien być na ich stronce. Ja swego czasu marudziłem i wybrzydzałem na asortyment - przysłali mi stare, pożółknięte kartoniki...
A co potrzeba?
Pozdravki!
Wujek Adam

Mirek 

Wysłany: 2007-01-15, 06:05   

Wujek Adam napisał/a:
Ja swego czasu marudziłem i wybrzydzałem

:green: :green: :green:

Prem 
Nieludzki Doktor

Wysłany: 2007-01-15, 07:41   

Dziekuje za podpowiedzi napewno z nich skorzystam, tzn zadzwonie i sprobuje ustalic co sie stalo.
W zasadzie po wstepnej klasyfikacji chcialem wreszcie przelozyc czesc robali do gabloty a tu Zonk czyli brak miejsca w gablotach. Okazow jest za duzo.....nawet po wstepnym porzadkowaniu zbiorow w wyniku ktorego przekazalem sporoa czesc rodzin kolegom. A poza tym hmmm pokonczyly sie zapasy szpilek, kartonikow etc....

Wujek Adam
SE-TP"B"

Ostrzeżeń:
 4/3/6
Wysłany: 2007-01-16, 05:13   Koniec zapasów

Cześć!
Zdaje się, że autor tego postu jakoś niedługo wybiera się do nas, tj. do Sekcji E w pewnej sprawie. Jeżeli do czasu tej wizyty zaległa paczka z upragnionymi szpilkami i kartonikami nie przyjdzie, to członkowie SE chętnie poratują, powiedzmy 3-ma czy 4-ma opakowaniami szpilek i tyluż paczuszkami kartoników. A jesli sprawa pilna bardzo, możemy to zaraz wysłać pocztą - nasza przesyłka dojdzie na pewno!
Pozdrawiam!
Wujek Adam

Prem 
Nieludzki Doktor

Wysłany: 2007-01-16, 08:25   

:green:
Wujku wybiore sie niedlugo ale chodzilo mi o gablote uzyskalem wczoraj informacje od wlasciciela, ze nastapil ,,krach" na rynku gablot, wiec oczekuja na gabloty z Czech, zaryzykowalem poczekam :green: A propos czy ktos mial doswiadczenie z taakimi gablotami??? Cena ponoc ta sama......
A jakosc???

Wujek Kryzys 
Dobry Wujek

Wysłany: 2007-01-16, 21:39   

Prem napisał/a:
Wujku wybiore sie niedlugo

Nie ten Wujek, ale pozwole sobie nieśmiało zapytać: A jak niedługo? Bo jesli za 2-3 tygodnie to może będą (albo część) preparaty roztoczowe do wzięcia. Jakies 20 kg na poczatek :green:
Pozdrawiam!

PS: Miałeś rację - nie widzę realnego terminu zakończenia przeglądania tego wszystkiego - nie mam kiedy po prostu!

Wujek Adam
SE-TP"B"

Ostrzeżeń:
 4/3/6
Wysłany: 2007-01-16, 21:43   Gabloty i sprawy pokrewne

CZEŚĆ!
Wiem, czym spowodowana jest obecna destabilizacja na rynku gablot w naszym kraju. Nie wolno mi jednak zdradzać pewnych szczegółów i zależności handlowych, a ponadto niektórzy producenci, kooperanci, dostawcy i pośrednicy mieli by mi za złe, gdybym tutaj bez ich wiedzy i zgody zaczął się rozpisywać o pewnych sprawach.
W każdym razie: mrok przemija, światłość powraca! Duży przetarg na szafy i gabloty organizowany przez IBL do obecnego momentu powinien już być roztrzygnięty. To zapewne unormuje i uspokoi nieco sytuacje na naszym rynku, bo już wiadomo kto się tym zajmie, a kto może poświęcić się produkcji i sprzedarzy na inny rynek.
Z gablot czeskich nie korzystałem, ale znając poziom czeskiej entomologii i wymagania tamtejszych robalarzy sądzę, że są nie gorsze od naszych. Ich oszklone pudła entomologiczne (które z lubością używam) miom zdaniem nawet przewyższają jakością nasze wyroby z tej kategorii...
Co do krajowych gablot: Stacja PAN'u w Łomnej wyprzedaje stare gabloty w cenie ok. 20 zł/szt. Nie wiem, czy chce się im to robić na sztuki, ale oferują 44 gabloty + szafa do nich za jedyne 1000 zł. Są to kilkudziesięcio letnie, używane, ale solidne gabloty. Szafy są stylowe, z roletowym zamknięciem. Kiedy ostatnio byliśmy w Łomnej GrzegorzBP robił zdjęcia gablotom i szafom także. Zainteresowanych odsyłam do niego, ewentualnie bezpośrednio do warszawskiej PAN.
Pozdrawiam!
Wujek Adam
PS. Gdybym miał wolne gabloty sam bym użyczył, ale tutaj akurat jestem cienki. Mam teraz tak ciasno skomasowany zbiór, że ciężko coś większego od kozulki kolcokrywki w me gabloty wcisnąć...

Prem 
Nieludzki Doktor

Wysłany: 2007-01-17, 08:42   

Wujek Kryzys napisał/a:
Prem napisał/a:
Wujku wybiore sie niedlugo

Nie ten Wujek, ale pozwole sobie nieśmiało zapytać: A jak niedługo? Bo jesli za 2-3 tygodnie to może będą (albo część) preparaty roztoczowe do wzięcia. Jakies 20 kg na poczatek :green:
Pozdrawiam!

PS: Miałeś rację - nie widzę realnego terminu zakończenia przeglądania tego wszystkiego - nie mam kiedy po prostu!

oooo tak 2-3 tygodnie a wrecz mam jakas konferencje z BTV na SGGW 19 lutego i przewiduje ze chyba ten termin bedzie optymalny........
z gory dziekuje

Prem 
Nieludzki Doktor

Wysłany: 2007-01-17, 08:45   Re: Gabloty i sprawy pokrewne

Wujek Adam napisał/a:
CZEŚĆ!
Wiem, czym spowodowana jest obecna destabilizacja na rynku gablot w naszym kraju. Nie wolno mi jednak zdradzać pewnych szczegółów i zależności handlowych, a ponadto niektórzy producenci, kooperanci, dostawcy i pośrednicy mieli by mi za złe, gdybym tutaj bez ich wiedzy i zgody zaczął się rozpisywać o pewnych sprawach.
W każdym razie: mrok przemija, światłość powraca! Duży przetarg na szafy i gabloty organizowany przez IBL do obecnego momentu powinien już być roztrzygnięty. To zapewne unormuje i uspokoi nieco sytuacje na naszym rynku, bo już wiadomo kto się tym zajmie, a kto może poświęcić się produkcji i sprzedarzy na inny rynek.
Z gablot czeskich nie korzystałem, ale znając poziom czeskiej entomologii i wymagania tamtejszych robalarzy sądzę, że są nie gorsze od naszych. Ich oszklone pudła entomologiczne (które z lubością używam) miom zdaniem nawet przewyższają jakością nasze wyroby z tej kategorii...
Co do krajowych gablot: Stacja PAN'u w Łomnej wyprzedaje stare gabloty w cenie ok. 20 zł/szt. Nie wiem, czy chce się im to robić na sztuki, ale oferują 44 gabloty + szafa do nich za jedyne 1000 zł. Są to kilkudziesięcio letnie, używane, ale solidne gabloty. Szafy są stylowe, z roletowym zamknięciem. Kiedy ostatnio byliśmy w Łomnej GrzegorzBP robił zdjęcia gablotom i szafom także. Zainteresowanych odsyłam do niego, ewentualnie bezpośrednio do warszawskiej PAN.
Pozdrawiam!
Wujek Adam
PS. Gdybym miał wolne gabloty sam bym użyczył, ale tutaj akurat jestem cienki. Mam teraz tak ciasno skomasowany zbiór, że ciężko coś większego od kozulki kolcokrywki w me gabloty wcisnąć...

Slyszalem o tych gablotach z Lomnej, ale calosci bym nie lyknal, chyba ze z kims na spolke. cena naprawde atrakcyjna - niemniej w taakiej ilosci mi nie sa potrzebne. Mam nadzieje ze wkrotce bede mogl Wam zdac relacje co do jakosci czeskich wynalazkow

Wujek Kryzys 
Dobry Wujek

Wysłany: 2007-01-17, 20:09   

Prem napisał/a:
na SGGW 19 lutego i przewiduje ze chyba ten termin bedzie optymalny........

No to jesteśmy umówieni

Odpowiedz do tematu