|
Temat "Jak to z pieskiem na spacer do lasu wychodzić&qu |
| Autor |
Wiadomość |
marcinmwt
Pan Jarząbek

|
Wysłany: 2008-02-12, 09:22 Temat "Jak to z pieskiem na spacer do lasu wychodzić&qu
|
|
|
| Corvus napisał/a: | lesbijki jakieś.............. suka z wilczycą???!!! | dobre!!!! nareszcie ktoś rozluźnił ta napięta sytuacje w tym poście!!!!
PS. DZIEńDOBRY |
_________________ leśnik + zootechnik = przyrodnik
Beskid Makowski ( średni ) lub Beskid średni (makowski) |
|
|
|
 |
Zielona
|
Wysłany: 2008-02-12, 11:53
|
|
|
| kretynie pisząc "jak miło" miałam na mysli zdjęcia tropów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie krzyżówke psa z wilkiem!!!!!!!!!! BEZ KOMENTARZA!!!!!!!!!!!!!!!!! |
_________________ "...bo nikt nie powie- drzew zabijać nie wolno..." |
|
|
|
 |
Zielona
|
Wysłany: 2008-02-12, 11:57
|
|
|
| A JESLI CHODZI O PSY TO MOJE WIDAC SĄ ROZGARNIETE!!!!!!!!!!!!!!!!! widocznie musiałes popełnic jakiś błąd wychowaczy skoro Twój pies nie potrafi sie zachować w lesie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONIEC TEMATU!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2008-02-12, 12:14
|
|
|
| Pełek napisał/a: | | stanowiłem dla niego zagrożenie? |
czy byłeś z psami? zapewne nie - i to właśnie ta drobna subtelna różnica. | Pełek napisał/a: | | tego typu potomstwo sobie w Balnicy żyło |
zajdz do schroniska pod Rawkami - coś jest w tych owczarkach
| Pełek napisał/a: | | A w niektórych wioskach na podhalu zostawia się przywiązane suki w czasie cieczki w lesie z nadzieją że akurat wilk ją dopadnie |
w Bieszczadach to samo bez zmian... |
|
|
|
 |
Logan

|
Wysłany: 2008-02-12, 12:25
|
|
|
| Zielona napisał/a: | | kretynie pisząc "jak miło" miałam na mysli zdjęcia tropów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie krzyżówke psa z wilkiem!!!!!!!!!! BEZ KOMENTARZA!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| Zielona napisał/a: | | A JESLI CHODZI O PSY TO MOJE WIDAC SĄ ROZGARNIETE!!!!!!!!!!!!!!!!! widocznie musiałes popełnic jakiś błąd wychowaczy skoro Twój pies nie potrafi sie zachować w lesie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONIEC TEMATU!!!!!!!!!!!!! |
naucz sie cytowac zeby bylo wiadomo do czego odnosza sie Twoje wypowiedzi i zazyj cos na nerwice
wlasciwie powinienem Ci dac ostrzezenie ale pozostawie ta decyzje innym moderatorom, wlasnie zostalas 1 osoba w moich ignorowanych |
_________________ Łukasz Kajtoch
PRZYRODA ZIEM WIELICKO-LIMANOWSKICH
|
|
|
|
 |
Zielona
|
Wysłany: 2008-02-12, 13:02
|
|
|
nie wiem jak odwdzięcze sie za tą łąskę.... |
|
|
|
 |
art.jovana
vel sówka
|
Wysłany: 2008-02-12, 13:08
|
|
|
| marcinmwt napisał/a: | Corvus napisał/a:
lesbijki jakieś.............. suka z wilczycą???!!!
dobre!!!! nareszcie ktoś rozluźnił ta napięta sytuacje w tym poście!!!!
|
Kurcze, coś ten temat jakiś taki burzliwy się stał...a miało być tak pięknie
„nowe stanowiska wilków” po prostu!
Ja tylko dopowiem, że na przełomie roku widzieliśmy z Batmanem mnóstwo wilczych tropów zarówno w samej Puszczy Augustowskiej jak i na zamarzniętych torfowiskach nad Rospudą. Było nawet tak, że wracając w nocy po swoich śladach były na nich odciśnięte świeże tropy borsuka a obok wilka. Potem kilkakrotnie w puszczy napotykaliśmy na ślady bytności tych pięknych zwierząt
chciałam tylko sprostować, że chodziło mi o rodzaj żeński stworzenia, które narodziło się z krzyżówki wilka z suką, lub wilczycy z psem bo kto był ojcem a kto matką nie wiem- nie wnikałam zbytnio w ich rodzinne powiązania... |
_________________ nie jestem ekoterrorystą- non violence direct action |
|
|
|
 |
Pełek
Jakub Pełka

|
Wysłany: 2008-02-12, 13:28
|
|
|
Zielona, na co ta agresja to raz, a dwa, uzywaj cytowania by bylo widac do czego i kogo pijesz...
| Cytat: | | popełnic jakiś błąd wychowaczy skoro Twój pies nie potrafi sie zachować w lesie! | a moim zdaniem to nie kwestia wychowania a siły instynktu
pozdrawiam |
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" R.Kipling
Zdjęcia lotnicze małych obszarów - www.gisproject.pl |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2008-02-12, 13:32
|
|
|
| Zielona napisał/a: | | widocznie musiałes popełnic jakiś błąd wychowaczy skoro Twój pies nie potrafi sie zachować w lesie |
widocznie Twoi rodzice musieli popełnić jakis błąd wychowawczy skoro nie wiesz jak zachwać się na forum
| Zielona napisał/a: | | A JESLI CHODZI O PSY TO MOJE WIDAC SĄ ROZGARNIETE |
rozgarnięta to może być kupa siana a nie pies
czyli co ? nie szczeka ? jest bezwonny? nie obsikuje? ma przywiązany woreczek na fekalia?
| Logan napisał/a: | | zazyj cos na nerwice |
może zrzuta na melisę dla Zielonej
| Zielona napisał/a: | | nie wiem jak odwdzięcze sie za tą łąskę.... |
a znalazło by się parę sposobów PS chyba miało być "łaskę" |
|
|
|
 |
Jurek7
|
Wysłany: 2008-02-12, 18:11
|
|
|
@Zielona
Dodaj GrzegorzaB do listy ignorowanych, to gbur. Dziwne zreszta, ze to nie jest opcja domyslna dla nowych uzytkownikow, bo juz kilka dziewczyn z forum wypedzil.
@Wilki
Obserwacje warto gromadzic, tylko naprawde trzeba sprawdzac wiarygodnosc takich doniesien.
Dotrzec do osoby, ktora bezposrednio widziala (czesto takiej osoby nie ma, klasyczna basn typu "znajomy znajomego widzial") poprosic o opowiedzenie co konkretnie widziala, sprawdzic, jak sie zna na zwierzetach, ewentualnie spytac miejscowych lesnikow... tu tez warto pobocznymi "ogolnymi" pytaniami sprawdzic, czy lesnik zwraca uwage na cos poza kubikami drzewa i czy rozpoznaje trop wilka od psa.
O duzych drapieznikach kraza "opowiesci dziwnej tresci". Byly juz mysliwskie dyskusje o pojawie niedzwiedzia na nizu, w ktorych dowodem bylo zdjecie tropu psa. Itp, itd. |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2008-02-13, 09:16
|
|
|
O Jurek 7 wylazł z norki.
| Jurek7 napisał/a: | | czy lesnik zwraca uwage na cos poza kubikami drzewa i czy rozpoznaje trop wilka od psa. |
zapewne z większym prawdopodobieństwm niż nie jeden "ekolog" |
|
|
|
 |
pjm
pjm
|
Wysłany: 2008-02-13, 20:35 Re; obserwacje wiklów
|
|
|
Witam,
zastanawiam się na ile raportowane obserwacje dotyczą wilka, zdziczałych psów, ewentualnych mieszńców (w sensie genetycznym). Zastanawiam się czy pies (suka) zostawiona "przy lesie" w celu skrzyżowania z wilkiem....potrafi zapomnieć to człowiekowi i wrócić, "żyć z człowiekiem"
pozdrawiam pjm. |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2008-02-14, 08:28
|
|
|
| pjm napisał/a: | | na ile raportowane obserwacje dotyczą wilka, zdziczałych psów, ewentualnych mieszńców (w sensie genetycznym). |
na terenie woj. mazowieckiego - dotyczy to głównie Kurpiów w 8 na 10 przypadków ataki na bydło to wynik działnia zdziczałych stad psów. Ataki są łatwe do rozpoznania dla wykwalifikowanych rzeczoznawców - jest ich dwóch na całe województwo - po tropach, sposobie ataku praktycznie "bez pudła" rozpoznają kto był przyczyną pokąsania lub zagryzienia.
| pjm napisał/a: | | potrafi zapomnieć to człowiekowi i wrócić, "żyć z człowiekiem" |
trza by się zapytać psa |
|
|
|
 |
Jurek7
|
Wysłany: 2008-02-14, 13:23
|
|
|
Mi sie zdaje, ze to w wiekszosci psy, czasami przechodnie wilki.
Wilki z psami moga sie krzyzowac, ale bardzo rzadko. Chyba w Polsce w ostatnich latach nie bylo takiego przypadku, a w Niemczech jeden.
A po co komu pso-wilcze mieszance, to nie wiem. |
|
|
|
 |
Ania B.

|
|
|
|
 |
|