Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Termomodernizacja w Bydgoszczy
Autor Wiadomość
madlen 

Wysłany: 2006-06-29, 23:03   Termomodernizacja w Bydgoszczy

Witam,

Skontaktowała się dziś ze mną jedna Pani z Bydgoszy, która zauważyła, że w aktualnie docieplanym budynku przy ul. Dunikowskiego 5 gniazdują jerzyki. Problem w tym, że ekipa docieplająca twierdzi, że żadnych ptaków w stropodachu nie ma, i w związku z tym mam pytanie do osób z Bydgoszczy: czy ktoś mógłby podjąć się obejrzenia tego budynku i stwierdzenia, czy są tam ptaki? Taka ekspertyza jest potrzebna, by można było podjąć dalszą interwencję.

Jeśli jest ktoś, kto może pomóc, bardzo proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny (podam dane Pani, która mi to zgłosiła).

kota7 

Wysłany: 2006-07-03, 17:59   

Witam!
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ jako osobę prywatną właściciele budynku mogą mnie zbywać. Ja nie jestem w stanie na 100% stwierdzić, że tam ptaki gniazdują. Mogę to jedynie podejrzewać. Potrzebuję eksperta, który potwierdzi moje podejrzenia i da podstawę do dalszych działań. Bardzo proszę, te ptaki mają coraz mniej czasu :cry:

Mirek 

Wysłany: 2006-07-03, 18:13   

Hmm, wysyłałem wiadomość do Wiesława Bagińskiego w tej sprawie - jest zalogowany na Forum, ale chyba od dawna nie zagląda i się nie odezwał. Spróbuję inaczej zadziałać - przez Piotra Indykiewicza.

Batman 

Wysłany: 2006-07-03, 18:19   

Proponuje sie skontaktowac z p. Wieslawem Baginskim z Bydgoszczy. Niestety posiadam jedynie do niego adres mailowy:
wbaginski@tlen.pl

madlen 

Wysłany: 2006-07-03, 20:41   

Mirku, bardzo dziękuję za pomoc. Skierowałam już Panią, która mi zgłosiła tę sprawę, właśnie do p. Piotra Indykiewicza (wczoraj kontakt z p. Indykiewiczem zasugerował mi dr Wiesław Nowicki). Ale jeśli możesz jakoś pomóc w skontaktowaniu się z p. Indykiewiczem, to będzie super.

Batman, również dzięki za pomoc – też liczyłam na to, że może p. Bagiński się odezwie, bo to chyba jedyny użytkownik forum z Bydgoszczy.

Swoją drogą napiszę jeszcze do wojewódzkiego konserwatora przyrody w Bydgoszczy, myślę, że taka interwencja też może pomóc i to nie tylko w przypadku tego konkretnego budynku.

Pozdrawiam,

Mirek 

Wysłany: 2006-07-03, 21:18   

madlen napisał/a:
Ale jeśli możesz jakoś pomóc w skontaktowaniu się z p. Indykiewiczem, to będzie super.

Postaram się jutro do niego zadzwonić...

kota7 

Wysłany: 2006-07-03, 22:55   

Dziękuję bardzo. Ja ze swojej strony spróbuję uderzyć do OTOZu, może to coś da.

Jeżeli w Bydgoszczy się nie znajdzie żaden ekspert (w końcu są wakacje), jestem w stanie pojechać po kogoś do jakiegoś pobliskiego miasta, na przykład Torunia.

Batman 

Wysłany: 2006-07-04, 14:57   

kota7 napisał/a:
Jeżeli w Bydgoszczy się nie znajdzie żaden ekspert (w końcu są wakacje), jestem w stanie pojechać po kogoś do jakiegoś pobliskiego miasta, na przykład Torunia.

Nie boisz sie :twisted: Toc to zlowrogie miasto :twisted:

kota7 

Wysłany: 2006-07-04, 16:37   

Batman napisał/a:
kota7 napisał/a:

Nie boisz sie :twisted: Toc to zlowrogie miasto :twisted:

Przepraszam, ale nie rozumiem :shock: :roll:

Batman 

Wysłany: 2006-07-04, 16:58   

kota7 napisał/a:
Przepraszam, ale nie rozumiem

A z Bydgoszczy Jestes?

kota7 

Wysłany: 2006-07-04, 17:06   

Tak.

Batman 

Wysłany: 2006-07-04, 17:19   

kota7 napisał/a:
Tak.

To dziwne ze mozesz tak po prostu jechac do Torunia, no chyba ze nie jestes rodowita mieszkanka miasta na Be :twisted:

kota7 

Wysłany: 2006-07-04, 17:28   

Batman napisał/a:
kota7 napisał/a:
Tak.

To dziwne ze mozesz tak po prostu jechac do Torunia, no chyba ze nie jestes rodowita mieszkanka miasta na Be :twisted:

Po co powielasz te durne stereotypy? Zależy Ci na tej mitycznej nienawiści między Toruniem i Bydgoszczą? Jesteś fanatycznym kibicem? Wybacz Batman, ale dla mnie to, co piszesz jest idiotyzmem. Przepraszam, że użyłam takiego słowa, ale tak właśnie o tym myślę.

I bardzo proszę, nie kontynuuj tego tematu tutaj, w tym wątku chodzi o coś zupełnie innego i moim zdaniem dużo istotniejszego.

Czy mogę prosić moderatorów o wydzielenie tych paru postów?

Batman 

Wysłany: 2006-07-04, 17:44   

kota7 napisał/a:
Po co powielasz te durne stereotypy? Zależy Ci na tej mitycznej nienawiści między Toruniem i Bydgoszczą? Jesteś fanatycznym kibicem? Wybacz Batman, ale dla mnie to, co piszesz jest idiotyzmem. Przepraszam, że użyłam takiego słowa, ale tak właśnie o tym myślę.

Jezeli Cie urazilem to przepraszam. Nie jestem zadnym, a tym bardziej fanatycznym kibicem, po prostu Bydgoszcz vs Torun ma swoje animozje, co niektorzy robia z nich okazje do zartow (pozytywnych), ale jest tez grupa ludzi ktorzy dawne animozje kontynuuja i wykorzystuja coby sie powyzywac na kims, ale ja sie do nich nie zaliczam, mozesz byc spokojna.
Kurcze, Polska to jednak mentalnie zacofany kraj... w takiej Francji czy chocby Bulgarii potrafia sie z tego smiac i nawet wydawac wojny np. na piosenki slawiace dany region czy miasto, a u nas to tylko byle poublizac... :roll: :sad:

kota7 

Wysłany: 2006-07-04, 17:55   

Uff, no już myślałam, że jesteś jakimś bydgoszczożercą :roll: :wink:
Nie cierpię tych bajek o nienawiści między Toruniem i Bydgoszczą, szlag mnie zaraz trafia, bo to bujda. Owszem, kibice się tłuką, ale jak to się ma do normalnych mieszkańców???

Odpowiedz do tematu