|
Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą
|
|
Termomodernizacja w Bydgoszczy |
| Autor |
Wiadomość |
madlen
|
Wysłany: 2006-06-29, 23:03 Termomodernizacja w Bydgoszczy
|
|
|
Witam,
Skontaktowała się dziś ze mną jedna Pani z Bydgoszy, która zauważyła, że w aktualnie docieplanym budynku przy ul. Dunikowskiego 5 gniazdują jerzyki. Problem w tym, że ekipa docieplająca twierdzi, że żadnych ptaków w stropodachu nie ma, i w związku z tym mam pytanie do osób z Bydgoszczy: czy ktoś mógłby podjąć się obejrzenia tego budynku i stwierdzenia, czy są tam ptaki? Taka ekspertyza jest potrzebna, by można było podjąć dalszą interwencję.
Jeśli jest ktoś, kto może pomóc, bardzo proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny (podam dane Pani, która mi to zgłosiła). |
_________________ Magda Wirska |
|
|
|
 |
kota7
|
Wysłany: 2006-07-03, 17:59
|
|
|
Witam!
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ jako osobę prywatną właściciele budynku mogą mnie zbywać. Ja nie jestem w stanie na 100% stwierdzić, że tam ptaki gniazdują. Mogę to jedynie podejrzewać. Potrzebuję eksperta, który potwierdzi moje podejrzenia i da podstawę do dalszych działań. Bardzo proszę, te ptaki mają coraz mniej czasu |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-07-03, 18:13
|
|
|
| Hmm, wysyłałem wiadomość do Wiesława Bagińskiego w tej sprawie - jest zalogowany na Forum, ale chyba od dawna nie zagląda i się nie odezwał. Spróbuję inaczej zadziałać - przez Piotra Indykiewicza. |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-07-03, 18:19
|
|
|
Proponuje sie skontaktowac z p. Wieslawem Baginskim z Bydgoszczy. Niestety posiadam jedynie do niego adres mailowy:
wbaginski@tlen.pl |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
madlen
|
Wysłany: 2006-07-03, 20:41
|
|
|
Mirku, bardzo dziękuję za pomoc. Skierowałam już Panią, która mi zgłosiła tę sprawę, właśnie do p. Piotra Indykiewicza (wczoraj kontakt z p. Indykiewiczem zasugerował mi dr Wiesław Nowicki). Ale jeśli możesz jakoś pomóc w skontaktowaniu się z p. Indykiewiczem, to będzie super.
Batman, również dzięki za pomoc – też liczyłam na to, że może p. Bagiński się odezwie, bo to chyba jedyny użytkownik forum z Bydgoszczy.
Swoją drogą napiszę jeszcze do wojewódzkiego konserwatora przyrody w Bydgoszczy, myślę, że taka interwencja też może pomóc i to nie tylko w przypadku tego konkretnego budynku.
Pozdrawiam, |
_________________ Magda Wirska |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-07-03, 21:18
|
|
|
| madlen napisał/a: | | Ale jeśli możesz jakoś pomóc w skontaktowaniu się z p. Indykiewiczem, to będzie super. |
Postaram się jutro do niego zadzwonić... |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
kota7
|
Wysłany: 2006-07-03, 22:55
|
|
|
Dziękuję bardzo. Ja ze swojej strony spróbuję uderzyć do OTOZu, może to coś da.
Jeżeli w Bydgoszczy się nie znajdzie żaden ekspert (w końcu są wakacje), jestem w stanie pojechać po kogoś do jakiegoś pobliskiego miasta, na przykład Torunia. |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-07-04, 14:57
|
|
|
| kota7 napisał/a: | | Jeżeli w Bydgoszczy się nie znajdzie żaden ekspert (w końcu są wakacje), jestem w stanie pojechać po kogoś do jakiegoś pobliskiego miasta, na przykład Torunia. |
Nie boisz sie Toc to zlowrogie miasto |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
kota7
|
Wysłany: 2006-07-04, 16:37
|
|
|
| Batman napisał/a: | | kota7 napisał/a: | | Jeżeli w Bydgoszczy się nie znajdzie żaden ekspert (w końcu są wakacje), jestem w stanie pojechać po kogoś do jakiegoś pobliskiego miasta, na przykład Torunia. |
Nie boisz sie Toc to zlowrogie miasto |
Przepraszam, ale nie rozumiem |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-07-04, 16:58
|
|
|
| kota7 napisał/a: | | Przepraszam, ale nie rozumiem |
A z Bydgoszczy Jestes? |
|
|
|
 |
kota7
|
Wysłany: 2006-07-04, 17:06
|
|
|
| Tak. |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-07-04, 17:19
|
|
|
To dziwne ze mozesz tak po prostu jechac do Torunia, no chyba ze nie jestes rodowita mieszkanka miasta na Be |
|
|
|
 |
kota7
|
Wysłany: 2006-07-04, 17:28
|
|
|
| Batman napisał/a: |
To dziwne ze mozesz tak po prostu jechac do Torunia, no chyba ze nie jestes rodowita mieszkanka miasta na Be |
Po co powielasz te durne stereotypy? Zależy Ci na tej mitycznej nienawiści między Toruniem i Bydgoszczą? Jesteś fanatycznym kibicem? Wybacz Batman, ale dla mnie to, co piszesz jest idiotyzmem. Przepraszam, że użyłam takiego słowa, ale tak właśnie o tym myślę.
I bardzo proszę, nie kontynuuj tego tematu tutaj, w tym wątku chodzi o coś zupełnie innego i moim zdaniem dużo istotniejszego.
Czy mogę prosić moderatorów o wydzielenie tych paru postów? |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-07-04, 17:44
|
|
|
| kota7 napisał/a: | | Po co powielasz te durne stereotypy? Zależy Ci na tej mitycznej nienawiści między Toruniem i Bydgoszczą? Jesteś fanatycznym kibicem? Wybacz Batman, ale dla mnie to, co piszesz jest idiotyzmem. Przepraszam, że użyłam takiego słowa, ale tak właśnie o tym myślę. |
Jezeli Cie urazilem to przepraszam. Nie jestem zadnym, a tym bardziej fanatycznym kibicem, po prostu Bydgoszcz vs Torun ma swoje animozje, co niektorzy robia z nich okazje do zartow (pozytywnych), ale jest tez grupa ludzi ktorzy dawne animozje kontynuuja i wykorzystuja coby sie powyzywac na kims, ale ja sie do nich nie zaliczam, mozesz byc spokojna.
Kurcze, Polska to jednak mentalnie zacofany kraj... w takiej Francji czy chocby Bulgarii potrafia sie z tego smiac i nawet wydawac wojny np. na piosenki slawiace dany region czy miasto, a u nas to tylko byle poublizac... |
|
|
|
 |
kota7
|
Wysłany: 2006-07-04, 17:55
|
|
|
Uff, no już myślałam, że jesteś jakimś bydgoszczożercą
Nie cierpię tych bajek o nienawiści między Toruniem i Bydgoszczą, szlag mnie zaraz trafia, bo to bujda. Owszem, kibice się tłuką, ale jak to się ma do normalnych mieszkańców??? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
| |
|