Nabor studentów na wyjazd do Niemiec |
Autor |
Wiadomość |
Marfu

|
Wysłany: 2006-01-09, 14:34 Nabor studentów na wyjazd do Niemiec
|
|
|
W zwiazku z nawiazaniem wspolpracy z Drawienskim Parkiem Narodowym, dotyczacej ochrony nietoperzy, mamy za zadanie zorganizowac grupe 10 studentow chetnych na wyjazd do Niemiec na roboty związane w ochroną zimowisk tych ssakow. Jak na razie Zaprzyjazniony Park Niemiecki Znajdujacy sie Koło Berlina ma dwa terminy i mysli, który wybrac: 3-13 VII albo 10-20 lipca, oba 2006. Strona niemiecka zapewnia pobyt na miejscu (noclegi, wyzywienie, atrakcje), zaś dojechac do Berlina (a potem do Polski) trzeba samemu . Ale... Jest szansa, ze podobny projekt będzie organizowany przez DPN i wowczas beda fundusze na przejazd w obie strony
Zatem potrzebna jest zwarta grupa - kontakt najlepiej na maila: marek@bocian.org.pl
Ewentualne pytania?
[ Dodano: 2006-01-09, 16:25 ]
Nie napisalem - Niemcy chca liste uczestnikow... |
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
Ostatnio zmieniony przez Marfu 2008-01-29, 15:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Corvus
Corvus corax

|
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2006-01-12, 15:49
|
|
|
Dzisiaj nawiazany zostal kontakt z Niemcami.
1. Niestety Zaprzyjazniony Park Niemiecki zmienil termin na 31 VII - 10 VIII 2006.
2. Uczestnicy pokrywaja tylko koszty przyjazdu i odjazdu (chyba ze wypali projekt polski, bedzie wiadomo w marcu).
3. Nocleg i wyzywienie pokrywaja Niemcy. Uczestnicy beda nocować w namiotach. Planuja zorganizować wyjazd do Berlina. Jesli uczestnicy beda chcieli sobie tam coś kupic, bedą musieli za to zaplacić sami.
4. Co bedziemy robic? uczestnicy obozu beda m.in. budowac budki dla nietoperzy i rozwieszac je na terenie parku, beda pracowac w bunkrach (beda je porzadkowac i nie wiem co jeszcze...). Konkrety maja byc niebawem.
Mam nadzieje, ze Niemcy nie beda dalej mieszac |
|
|
|
 |
Wadera
życie jest piękne

|
Wysłany: 2006-01-12, 20:59
|
|
|
studentów, studentów... ja też bym chciała jechać |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2006-01-12, 21:11
|
|
|
Wadera napisał/a: | studentów, studentów... ja też bym chciała jechać |
A kto papiery w biurze będzie obrabiał?! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
mender

|
Wysłany: 2006-01-12, 21:59
|
|
|
Mirek napisał/a: | A kto papiery w biurze będzie obrabiał?! |
Mirek, chyba nalezy sie Monice chwila relaksu... ma przeciez duzo na glowie, czyzby nie najwiecej?? |
_________________ Ratuj Kwiecewo! |
|
|
|
 |
Wadera
życie jest piękne

|
Wysłany: 2006-01-12, 23:26
|
|
|
dzieki Menderku za uznanie |
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2006-03-22, 20:54
|
|
|
Poniewaz jest sporo pytan, informuje, że:
1. Prace w schronach bojowych, zwanych blednie bunkrami - ma byc zamurowywanie zbednych otworow, budowanie scianek z cegiel-dziurawek. Tyle wiem.
2. Nie wiem, kto finansuje projekt niemiecki, chyba Fundacja Interreg (nic o niej nie wiem), pewnie ktos jeszcze...
3. Dojazd do Niemiec - mysle, ze najlepiej bedzie pojechac do Berlina pociagiem razem, wowczas Niemcy nas zgarna wszystkich razem z jakiegos dworca. Nie sadze, aby mozna bylo jakos kazdy sobie jechac. W kwietniu (jest drobne opoznienie) bedzie wiadomo, czy uda sie sfinansowac przejazd do Niemiec i z powrotem, czy nie. Ile to kosztuje - nie wiem, mozna sprawdzic w PKP...
4. Wymagania co do uczestnikow. Studenci, chetni do pracy Chyba tyle... Znajomosc jezyka nie jest konieczna, chociaz jak ktos sie chce dogadac, to lepiej cos znac. Ale ma byc tlumacz
I na koniec. Mam cztery osoby (GacOlka, Judy, Batman i ja), wiec potrzebuje 6 osob. Osoby chetne prosze o kontakt, wowczas na poczatku kwietnia rozesle do Was prosbe o kilka informacji i wybiore ekipe |
|
|
|
 |
Jarek P
|
Wysłany: 2006-03-23, 09:31
|
|
|
Monika chyba jednak masz szansę. |
_________________ Jarosław Paciorek |
|
|
|
 |
kyriake
|
Wysłany: 2006-08-10, 13:13
|
|
|
w ramach oddania czci szanownemu Guru!
HUHUUUUU!!!!! |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-08-10, 13:26
|
|
|
kyriake napisał/a: | w ramach oddania czci szanownemu Guru!
HUHUUUUU!!!!! |
A to co za pogańskie zwyczaje, za dlugo w lesie sie siedziało |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
GacOlka
|
Wysłany: 2006-08-11, 18:35
|
|
|
HU! |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2006-08-11, 19:04
|
|
|
PLUM!
To nasze hasło rozpoznawcze
Coz - aktualnosc bedzie za pare dni, bo ja niestety zaraz jade dalej... Ale organizatorzy z Niemiec staneli na wysokosci zadania !! Oboz był wspaniały... |
|
|
|
 |
kyriake
|
Wysłany: 2006-08-12, 08:58
|
|
|
AUUUUUUUUUUUU!!!
oczywiście, że był wspaniały!!:) mimo że "nie byliśmy tam dla przyjemności" ) pozdrowienia dla wszystkich |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-08-16, 14:38
|
|
|
Info do poczytania o tym wyjezdzie: http://www.np-barnim.de/ w aktualnosciach, niestety tylko no nimiecku, moze Magda przetlumaczy ten tekst, bo dosc ciekawie opisali nasz pobyt dzien po dniu.
HUHUUUU!!! |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
|