"Slajdowiska" i spotkania podróżników |
Autor |
Wiadomość |
Basior
|
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2006-01-17, 17:05
|
|
|
W byłym mieście stołecznym Krakowie też sie dzieje!
[ Dodano: 2006-01-17, 17:08 ]
Sekcji Łowieckiej KNL organizuje spotkanie, którego tematem będą "Alpy Julijskie"
o swojej wyprawie opowiadać będą Ola Pawlik i Lili Bernaciak.
Środa 18.01.2006, godzina 20:05, sala wykładowa nr II Wydział Leśny |
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
 |
Cephalanthera
rubra....

|
Wysłany: 2006-01-17, 19:21
|
|
|
green power napisał/a: | W byłym mieście stołecznym Krakowie też sie dzieje |
Królewskim Stołecznym Mieście Krakowie... Tak przecież do dziś jest napisane na deklach studzienek w Rynku..
Oj chętnie bym przyszedł.. Nie transmitujecie tego w sieci? |
_________________ To jest mój świat....
 |
|
|
|
 |
green power
ponad podziałami x 2

|
Wysłany: 2006-01-17, 21:04
|
|
|
Cephalanthera napisał/a: | Królewskim Stołecznym Mieście Krakowie |
no tak ..... ale nie chciałem urazić...stołecznych
[ Dodano: 2006-01-17, 21:12 ]
Cephalanthera napisał/a: | Nie transmitujecie tego w sieci? |
no nie niestety, mialo być w TV ale PolSat w ostatniej chwili sie wycofał; ... czy 100 tys. zł to znów tak dużo dla takiej stacji |
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961. |
|
|
|
 |
Alcedo
PonadPodziałami

|
Wysłany: 2006-01-17, 22:38
|
|
|
Crosno - Parva Cracovia, zeby nie było 8)
też Królewscy jestesmy... jako pierwsi oswobodziliśmy się z rąk Ruskich w czasie Potopu Szwedzkiego (Kazek wtedy zatrzymał sie w Krośnie wracając ze Śląska)... ale kilkadziesiąt lat później Austryjacy wycofując sie bo Polska wojny podjazdowe prowadziła wpadli do Krosna, zaj%^&bali co mozna było i spalili reszte.....
a szkoda.. bylibysmy teraz moze takim Wrocławiem 8)
sory za off-topic, nie mogłem sie oprzec |
|
 |
Carduelis
|
Wysłany: 2006-01-18, 00:22
|
|
|
A w Warszawie jeszcze można zobaczyć slajdy podróżnicze w klubie Jarema:
http://www.jarema.waw.pl/program1.htm
a pod powyższym adresem są odnośniki do 3 zaprzyjaźnionych klubów studenckich, które też organizują pokazy w Warszawie. |
|
|
|
 |
Basior
|
Wysłany: 2006-01-18, 08:24
|
|
|
Carduelis napisał/a: | pod powyższym adresem są odnośniki do 3 zaprzyjaźnionych klubów studenckich, które też organizują pokazy w Warszawie. |
z pobieżnego przejżenia tych linków wynika, że chyba codziennie można zaliczyc jakieś slajdowisko w innej częsci miasta no całe szczęście poniedziałki wolne |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
PePe

|
Wysłany: 2006-01-18, 14:40
|
|
|
Basior, przecież o to Nam chodziło. Im więcej odnośników, tym lepiej. Każdy będzie mógł sobie wybrać temat, a może nawet kierunek podróży jakim jest zainteresowany.
Ale mnie zdziwiła dyskusja na temat miast - o widzicie, jeszcze nie wróciło do normy. Cieszy fakt, że ponad podziałami
W każdym razie dzięki za konkrety. Mam nadzieję, że temat będzie się rozwijać.
Tak swoją drogą, to szkoda, że nie ma tych Alp w przekazie.., bo mam troszkę przy daleko dzisiaj, ale dam link znajomym z tego Królewskiego Grodu. |
|
|
|
 |
Namor

|
Wysłany: 2006-01-18, 16:10
|
|
|
PePe napisał/a: | ale dam link znajomym z tego Królewskiego Grodu |
chodzi o Gniezno ?? |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-01-18, 16:26
|
|
|
Namor napisał/a: | chodzi o Gniezno ?? |
Gniezno było książęce, królewski był Poznań |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
Cephalanthera
rubra....

|
Wysłany: 2006-01-18, 19:08
|
|
|
Batman napisał/a: | królewski był Poznań Wink |
chyba cesarski... |
_________________ To jest mój świat....
 |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-01-18, 19:13
|
|
|
Cephalanthera napisał/a: | chyba cesarski... |
Cesarski póóóóźźźźniej, duzo pppóóóźźźniej |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
PePe

|
Wysłany: 2006-01-18, 21:41
|
|
|
MOI DRODZY,
wnioskuję, że będziemy musieli uruchomić kolejny temat w turystyce przyrodniczej - ZMAGANIA MIAST, lub coś podobnego (chyba już nawet jakaś TV coś podobnego przygotowywała).
Upraszam jednak o więcej zaangażowania, a mniej pitolenia. Jeśli jesteście tacy obcykani z zakresu swoich stron wrzucajcie linki na slajdowiska i imprezy tam organizowane - tak jak wskazuje temat. Upraszam, gdyż te, które co jakiś czas się pojawiają - stają się trudne do odszukania, a nie o to chodzi.
W razie potrzeby rozwijania kwestii wyższości Grodu królewskiego, nad książęcym, hetmańskim, a tym bardziej cesarskim coś odpowiedniego stworzymy, lub zapraszamy w kuluary na wolne tematy. Jest tam już coś o polityce itd.
Pozdrawiam
PePe |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-01-19, 19:58
|
|
|
PePe napisał/a: | coś odpowiedniego stworzymy, lub zapraszamy w kuluary na wolne tematy. Jest tam już coś o polityce itd. |
Przydał b y sie całkiem nowy temat, bo to nie polityka, a historia
Ale doś już tego, przynajmniej tutaj |
|
|
|
 |
Włóczęga
|
Wysłany: 2006-02-08, 13:33
|
|
|
Hej. Mam propozycje! Zróbmy w Siedlcach spotkanie forumowiczów podróżujących i chcących podróżować. Oczywiście spotkanie żywiołowe i nieformalne w jakiejś knajpce. Może pojawią się slajdy i pomysły na podróże? Co Wy na to?! |
|
|
|
 |
|