Obóz nad Bugiem 2009 |
Autor |
Wiadomość |
x-bowman
|
Wysłany: 2009-07-02, 11:51 Obóz nad Bugiem 2009
|
|
|
Jako że Dominik w wątku o poprzednim obozie już rozpoczął temat:
Dominik napisał/a: | Czas najwyższy zaplanować termin kolejnego obozu nad Bugiem. Proponuje 17-23 sierpnia. W tym roku kontynuujemy odkrzaczanie muraw w rezerwacie "Kózki". Zrobimy też wypad z kosami spalinowymi do Borsuk na "Wajkowską Wyspę" oraz na "Wydmę Mołożewską". Zakwaterowanie tak jak poprzednio w Rzewuszkach w domku letniskowym. |
to się z Anią zgłaszamy w wyżej wymienionym teminie.
Jedziemy z Góry Kalwarii albo Warszawy samochod(em/ami), także jakieś 2-3 wolne miejsca z się znajdą, jakby ktoś chciał się zabrać. |
_________________ Musimy dbać o drapieżniki ... polujące na "Kaczki" !!! |
|
|
|
|
Basior
|
Wysłany: 2009-07-02, 14:35
|
|
|
To miło, słyszałem że ja tez jadę z Waderą |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
|
ATRAX
Paweł
|
Wysłany: 2009-07-10, 15:25
|
|
|
To ja też zgłaszam cheć przyjazdu, już urlop zaklepałem. Można mnie dopisać do listy!!! Pozdr. |
|
|
|
|
Basior
|
Wysłany: 2009-07-11, 16:22
|
|
|
Urlop zaklepał tez Janek, to z Dominikiem już (lub dopiero) 6 osób... to na razie wypada po kosie na głowę, uuhh. |
|
|
|
|
jemi
|
Wysłany: 2009-07-12, 11:05
|
|
|
Posmaruję łańcuch w rowerze i przyjadę. |
|
|
|
|
Basior
|
Wysłany: 2009-07-12, 21:46
|
|
|
Cytat: | Posmaruję łańcuch w rowerze i przyjadę. | Tylko obyś nie musiał wracać tego samego dnia |
|
|
|
|
xhardcorex
|
Wysłany: 2009-07-13, 09:19
|
|
|
To dopiszcie kolejne 3 ta najmniejsza to będzie tylko od pi-aru
Proponuję jeszcze zrzutkę na siatkę do siatkówki, coby była na bocianowe obozy. Piłki niech załatwi Dominik na Lotosie bo są do odebrania w programie lojalnościowym |
|
|
|
|
x-bowman
|
Wysłany: 2009-08-03, 12:55
|
|
|
Wielkimi krokami zbliża się termin obozu, a tu od trzech tygodni żadnych newsów. Czy obóz na pewno się odbędzie? Jak widzę, do tej pory za wielu chętnych się nie zgłosiło.
Dominik, zapodaj jakieś info jaki jest status przygotowań. |
_________________ Musimy dbać o drapieżniki ... polujące na "Kaczki" !!! |
|
|
|
|
kamil6
|
Wysłany: 2009-08-03, 19:07
|
|
|
Ja też postaram się przyjechać na 2-3 dni |
|
|
|
|
Basior
|
Wysłany: 2009-08-03, 20:16
|
|
|
x-bowman napisał/a: | jakieś info jaki jest status przygotowań. | właśnie, ponoć ciepłe obiadki mają być? |
|
|
|
|
Dominik
|
Wysłany: 2009-08-04, 21:30
|
|
|
Oboz tak jak wcześniej pisałem odbędzie się w dniach 17-23 sierpnia. Zakwaterowanie w Rzewuszkach w domku "Pod Lipą" u Państwa Kościanów. Dom jest wyposażony w kuchnię oraz łazienkę z bieżącą wodą. W domku jest 6 łózek plus kanapa. Będzie nas na pewno więcej, dlatego też cześć osób będzie musiała spać na podłodze. Warto więc zabrać karimatę i śpiwór. Oczywiście można też zabrać namioty. Wyżywienie zapewnia TP "Bocian". Można oczywiście wziąć coś ze sobą.
W tym roku działamy dalej w rezerwacie "Kózki", zrobimy też ekspedycje z kosami spalinowymi na "Wydmę Mołożewską" oraz "Wajkowską Wyspę". Warto zabrać ze sobą latarkę, kalosze, ubranie robocze i oczywiście lornetkę.
Stado owiec świniarek w rezerwacie trochę się nam rozrosło, będzie okazja poobserwować owieczki w trakcie działania - tzn. zgryzania muraw w rezerwacie
Jeżeli znacie osoby, które mogą być zainteresowane uczestnictwem w obozie to przekażcie im niniejszą informację. |
_________________ Dominik Krupiński
TP "Bocian" |
|
|
|
|
ATRAX
Paweł
|
Wysłany: 2009-08-10, 18:14
|
|
|
To powoli zaczynam pakować plecak !!!!!! Zbiórka mam rozumieć w niedziele 17.08. wieczorem ??????? |
|
|
|
|
Basior
|
Wysłany: 2009-08-10, 19:54
|
|
|
ATRAX napisał/a: | Zbiórka mam rozumieć w niedziele 17.08. wieczorem ??????? | Mała poprawka - 17 to poniedzialek |
|
|
|
|
ATRAX
Paweł
|
Wysłany: 2009-08-10, 20:09
|
|
|
A no tak, za długo na nocach pracowałem i doby mi się przestawiają. . To w niedziele czy poniedziałek ??? |
|
|
|
|
Basior
|
Wysłany: 2009-08-10, 21:01
|
|
|
Raczej poniedzialek, bo od 17- tego mamy rezerwacje noclegów. |