Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdrowy styl życia
Autor Wiadomość
Namor 

Wysłany: 2006-01-23, 10:50   

Niektórzy ostatnio chyba odczytują temat tego wątku nie jako "Zdrowy styl życia" lecz jako "Zdrowy styl picia" :mrgreen:

Batman 

Wysłany: 2006-01-23, 16:14   

Corvus napisał/a:
tego nie napisałem ja , tylko Liduśka.................. ja tam nie mam żadnego niezdrowego pociągu do syropu.......

:shock: :shock: Coś sie musiało pokiełbasić, sorry

Corvus napisał/a:
co do nazwania Ciebie narkomanem za spożywanie absyntu, to powiedz mi z wyciągu jakiego zielska jest robiony i jakie ma działanie........

No to jest wódka piołunówka, a wiec z piołunu, a jakie ma działanie, jedni mówią że wprowadzqa w otępienie, inni ze w halucynacje, a ja wiem jedno: na pewno ogrzewa :mrgreen:

Namor napisał/a:
Niektórzy ostatnio chyba odczytują temat tego wątku nie jako "Zdrowy styl życia" lecz jako "Zdrowy styl picia"

No, jest to niewatpliwie nieodzowny element naszego życia, bo człowiek nie wielbłąd, pić musi :lol: A widzi mi sie że wszystko co o piciu piszemy, dotyczy jak najbardziej naszemu zdrowiu.
Więc na zdrowie :mrgreen:

Namor 

Wysłany: 2006-01-24, 07:49   

Nie chcesz mieć świra, to przestań jeść to co jadłeś/aś dotychczas, a zacznij to:

http://wiadomosci.onet.pl...2,kioskart.html

Szybszy 

Wysłany: 2006-01-24, 23:44   

Ja mam dobry metabolizm i jedyne czego potrzebuję (przynajmniej na razie) żeby czuć się dobrze to solidnej aktywności fizycznej w sportach rozciągających i wzmacniających mięśnie pleców (ach ten kręgosłup...) czyli - pływanie i jakiś sport ogólnorozwojowy, w moim przypadku boks.

Ku mojemu nieopisanemu szczęściu znalazłem miejsce gdzie jest zarówno boks jak i basen i od wtorku zaczynam po ponad rocznej przerwie. Trzymajcie kciuki!

kasiorek 

Wysłany: 2006-08-09, 14:23   

najlepsza na odchudzanie jest aktywnosc fizyczna. ja nie odmawiam sobie przyjemnosci typu czekolada, wafelki itp. ale za to duzo cwicze i jestem zadowolona ze swojej figury. Za to nie jem żarcia z mcdonalda, zupek z torebek ani tego typu rzeczy bo to chyba najbardziej dodaje tluszczyku w ciele, ktorego trudno sie pozbyc. tak jest najlepiej bo nie trzeba rezygnowac z przyjemnosci... baa, mozna czerpac wiecej przyjemnosci ze sportu. :) latem szczegolnie warto byc aktywnym:)

ZaP 
Harris user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-08-09, 14:35   

szybszy - czy mógłbyś w takim arazie w ramach porannego sparingu-treningu znokautować duchowego przywódce A. Leppera ?

Szybszy 

Wysłany: 2006-08-09, 14:55   

zap napisał/a:
szybszy - czy mógłbyś w takim arazie w ramach porannego sparingu-treningu znokautować duchowego przywódce A. Leppera ?

To byłoby proste - gość oczywiście kłamał co do tego, że w młodości trenował boks (chyba że raz albo dwa). Było to widać w jakimś reportażu gdzie "boksował" w worek jak panienka.

Ale nie muszę go nokautować, Jarek K. zrobi to za mnie, tak jak już zrobił z innymi szkodnikami - PSL i LPR. :cool:

kasiorek 

Wysłany: 2006-08-09, 16:09   

Szybszy napisał/a:

To byłoby proste - gość oczywiście kłamał co do tego, że w młodości trenował boks (chyba że raz albo dwa). Było to widać w jakimś reportażu gdzie "boksował" w worek jak panienka.

a mi sie wydaje, że wcale nie kłamał, może rzeczywiście w młodości trenował boks, tylko że zrezygnował, bo pewnie był taką lebiodą, co nie umiała pożądnie kogoś walnąć, to sam dostawał mocno po gębie.. efekty tego widać w dzisiejszym dniu (w główce troszke mu się poprzestawiało no i buzia też troszkę powykrzywiana mu została) :P

Pełek 
Jakub Pełka

Wysłany: 2006-08-09, 16:48   

a ja powróce do tematu...
Zdrowy tryb życia :
- sen min. 7-8 godzin dziennie - niby nierealne, ale jednak skuteczne - człowiek nie czuje sie zmeczonym, nie magazynuje tluszczyku itd.
- przebywanie na świeżym powietrzu :)
- zamiast przed telewizorem - na spacer
- zdrowe odżywianie - zamiast chipsów owoce, a zamiast ShitDonalda zdrowy obiad
- uśmiech i radosne nastawienie do życia :D

green power 
ponad podziałami x 2

Wysłany: 2006-08-09, 17:05   

wszystko inne ok ale to:
Pelek napisał/a:
sen min. 7-8 godzin dziennie
na studiach nierealne :roll: :wink: zreszta ja lubie hardkor i juz sie przyzwyczaiłem i szczególnie jak jestem w terenie - moge w ogóle nie spać :razz:

"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961.

Pełek 
Jakub Pełka

Wysłany: 2006-08-09, 17:16   

green power napisał/a:
na studiach nierealne

jak to nie?! jak najbardziej realne - chyba ze imprezy są, to wtedy mniej... ale tak? spokojnie :) A co do pobytu w terenie to inna bajka :D

green power 
ponad podziałami x 2

Wysłany: 2006-08-09, 18:07   

Pelek napisał/a:
chyba ze imprezy są, to wtedy mniej... ale tak? spokojnie
no jesne, że o imprezy ( do tego sowy, pilchy i inne nocne "gady" ) - przecież nie chodziło mi bynajmniej o nauke :razz: ja w życiu na nauke nie zarwałem żadnej nocki i jak na razie nie mam zamiaru tego zmieniać :wink:

"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu[...]" W. Koehler, 1961.

Odpowiedz do tematu