Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktualna sytuacja polityczna
Autor Wiadomość
kasiorek 

Wysłany: 2006-08-03, 20:31   

M. Rakociński napisał/a:

kasiorek napisał/a:
denerwuje mnie tez w nauczycielach to, ze tak jak dzieci weekendy mają wolne, wakacje, swieta itp....

To co może by tak zlikwidować wakacje i niech uczą przez cały rok; w sumie może to by było dobre rozwiązanie, bo na niektóre przedmioty jest przeznaczone zdecydowanie za mało godzin i jest niemożliwością realizacja całego materiału
I właśnie tym na ogół jest spowodowane to, że:
kasiorek napisał/a:
nie tlumaczą tylko mowią "to sobie w domciu przeczytacie/przerobicie/dokonczycie" itp.

bo po prostu nie mają czasu aby zrealizować wszystko na lekcji

nie mowie zeby uczyli w wakacje i weekendy tylko zeby sie nie domagali wiecej kasy bo w porownaniu z innymi zawodami to mało godzin spedzają w pracy.
Nauczyciele karzą dokanczac w domu bo im sie nie chce prowadzic lekcji a nie bo nie nadązają. Przeciez chodze na lekcje i wiem jak to wygląda.

M. Rakociński napisał/a:

kasiorek napisał/a:
nieraz sie mylą w przedmiocie, ktorego uczą... np. z matmy babka nie potrafiąca liczyc (trzeba ją sprawdzac bo czesto sie myli),

Cóż nikt nie jest nieomylny może osoba ucząca was matematyki stresuje się rozwiązując zadanie przed całą klasą śledzącą ją i czyhającą na jej pomyłkę, aby móc ją zgnoić…

Co jak co ale nauczycielom nie powinny się zdarzać tak częste wpadki (bo wiadomo ze kazdemu sie zdarzy, ale w szkolach u wiekszosci nauczycieli jest nagminne).

Poza tym generalizuje się tylko wtedy, gdy większosc grupy generalizowanej ma jakies cechy. I tak samo ja teraz generalizuje nauczycieli.
Jestem uczennica i wiem jak to jest.. a juz tym bardziej w dobrych liceach.. tu uczen sam pracuje jezeli jest sumienny i dazy do celu.. nauczyciele mu w niczym nie pomagają. Poza tym nikt nie kontroluje nauczycieli i mają swobodę.

Mirek 

Wysłany: 2006-08-03, 20:45   

kasiorek napisał/a:
w porownaniu z innymi zawodami to mało godzin spedzają w pracy.

Może w pracy tak, ale w domu drugie tyle, jak nie więcej. Jak myślisz, ile czasu trwa przygotowanie pytań do klasówki, przygotowanie testu, sprawdzanie klasówek, uzupełnianie dzienników, użeranie się z rodzicami, wyciaganie uczniów na lepszą ocenę itd., itp. - mam żonę nauczycielkę i wolał bym, żeby 2 razy dłużej siedziała w szkole i nie przynosiła niczego i żadnych szkolnych problemów do domu! :???:

Namor 

Wysłany: 2006-08-03, 21:06   

kasiorek napisał/a:
Jestem uczennica i wiem jak to jest.. a juz tym bardziej w dobrych liceach.. tu uczen sam pracuje jezeli jest sumienny i dazy do celu.. nauczyciele mu w niczym nie pomagają. Poza tym nikt nie kontroluje nauczycieli i mają swobodę.

tak z czystej ciekawości ile osób z Twojego liceum zdało teraz nową maturę (w %)?

kasiorek 

Wysłany: 2006-08-03, 22:36   

nie wiem... w tamtym roku chyba wszyscy zdali, a w tym slyszalam o kilku osobach ktore nie zdaly.. ale mozliwe ze to ploty.

Equus 

Wysłany: 2006-08-08, 10:08   

coś a'propos miłościwie nam panujących oraz ochrony przyrody:
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3533332.html

Odpowiedz do tematu