|
karma dla bociana i łabędzia |
| Autor |
Wiadomość |
arkona1

|
Wysłany: 2006-08-14, 12:21 karma dla bociana i łabędzia
|
|
|
Moi drodzy potrzebuje pilnie pomocy!
w Łowiczu w klasztorze sióstr Bernardynek są dwa bociany i jeden łabędź niemy nie wiem jeszcze w jakim są stanie (czy są ranne, chore), ale z ratusza prosili mnie bym im pomógł w ustaleniu:
czym karmić, co ile, skąd pozyskać karmę - tak przykłądowo, i co zrobic z ptakami jeżeli siostry nie bedą mogły zapewnić im nalezytej opieki.
Siostry co roku coś przygarniają - dobre dusze, ale chyba coś się u nich pozmieniało jeślichodzi o skład persolany bo nie wiedzą co zrobić z ptakami. Wiem, że co roku odchowują kilka rannych ptaków, trzymają je na swoim terenie i dobrze o nie dbają. Więc myślę, że mogą dać sobie radę. Ale może jekiś namiar na Ptasi Azyl w Wa-wie.
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi!
arkona1 |
|
|
|
 |
jemi

|
|
|
|
 |
arkona1

|
Wysłany: 2006-08-14, 18:08
|
|
|
Dzięki jemi!
Mam jednak pytanie czy jest jeszcze ktoś kto przyjmuje bociany na odchowanie oprócz ptasiego azylu? Podobno tam im odmówiono, najgorsze jest to, że ja nie mogę sie do PA dodzwonić.
Byłem w klasztorze, ptakami opiekuje się starsza siostra, która mówi, że moga trzymać jednego dwa ptaki, ale jak się okazuje maja cztery: trzy boćki i łabędzia. Ten ostatni mieszka u nich od kilku lat, i nie ma z nim problemu - za to boćki jedzą tyle, ze nie stać sióstr na ich trzymanie. Nie mają na to pieniędzy, dzwoniły o pomoc nawet do burmistrza. Może jakieś sugestie, co z tym zrobić...
Ptaki trafiły do nich przekazane przez straż pożarną - spadły jako młode niesamodzielne razem z gniazdem - trzy zginęły a dwa ocalały.
Ja ich nie mogę zabrać bo mieszkam w bloku - już widzę minę żony gdyby zobaczyła dwa bociany w pokoju... |
|
|
|
 |
arkona1

|
Wysłany: 2006-08-14, 18:55
|
|
|
Jest dobrze, dodzwoniłem się do Ptasiego Azylu! Wezmą boćki!
Dziękuję za pomoc! |
|
|
|
 |
|
|