|
Rykowisko |
| Autor |
Wiadomość |
Regent
|
Wysłany: 2006-10-04, 18:12 Rykowisko
|
|
|
Niniejszym, moim pierwszym postem witam Wszystkich Forumowiczów!
Może ktos mi może pomóc...
Mam wolny najblizszy weekend + dwa kolejne dni (7-10.10). Chcę wyskoczyć gdzies do porądnego lasu i załapać się jeszcze na jelenie rykowisko.
Niegdyś jeżdziłem "na jelenie" pod koniec wrzesnia do Puszczy Białowieskiej i zachwycony byłem tym co słyszałem. Ale w tym roku mogę troche poźniej.
Jak myślicie będą jeszcze ryczały? Pogoda troche jeleniom nie sluży, lubią mroźne noce.
Gdzie mogę liczyć na pewniejsze jelenie zaloty we wspomnianym wyżej terminie, w Puszczy Białowieskiej czy w Bieszczadach? |
|
|
|
 |
mixer
Mateusz

|
Wysłany: 2006-10-04, 19:18
|
|
|
A może gdzieś bliżej?
Ja Ci polecam okolice rezerwatu "Piskory" (jakieś 45 kliosów od lublina w kierunku na warszawe) wiem że tydzień temu jeszcze ryczaly ale czy jeszcze ryczą to nie wiem |
_________________ Najtrudniej jest na końcu miesiąca, zwłaszcza przez ostatnie 30 dni
"Wszystko, co dobre, jest drogie, nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie"
 |
|
|
|
 |
Regent
|
Wysłany: 2006-10-04, 19:34
|
|
|
| mixer napisał/a: | A może gdzieś bliżej?
Ja Ci polecam okolice rezerwatu "Piskory" (jakieś 45 kliosów od lublina w kierunku na warszawe) |
Piskory znam, ale co tam można robic 4 dni
Ale zaskoczyłes mnie, poważnych jeleni to sie tam nie spodziewałem, tym bardziej że w nawet w Lasach Kozłowieckich cicho nocami. |
|
|
|
 |
Logan

|
Wysłany: 2006-10-04, 21:47
|
|
|
| Cytat: | | Jak myślicie będą jeszcze ryczały? |
pewnie, nawet w gorach przewaznie rycza do poczatku XI, w zeszlym roku byly bardzo aktywne z koncem X, w poprzedni weekend slyszalem kilka bykow w B. Wyspowym, jeden nawet ryczal k. poludnia
jak masz pare dni na rykowisko to polecam gory |
_________________ Łukasz Kajtoch
PRZYRODA ZIEM WIELICKO-LIMANOWSKICH
|
|
|
|
 |
|
|