|
rybiki w pokoju? |
| Autor |
Wiadomość |
Anetka
|
Wysłany: 2007-03-02, 13:36 rybiki w pokoju?
|
|
|
Witam,
czy jest możliwe by rybiki cukrowe buszowały u mnie w pokojach zamiast w łazience? Ostatnio spotykam raz na jakiś czas robaczki przypominające rybiki (choć przyznaję nigdy się wcześniej z faktycznymi rybikami nie spotkałam, ale sprawdziałam w necie i wygladaja podobnie) w pokojach w których wilgoci raczej nie zauważyłam.
Czy to możliwe? Skąd mogły się wziąć i gdzie się zalęgły?
A może to wcale nie rybiki?
Czy mogłam je przywieźć do domu ze starymi meblami na przykład?
Może mi ktoś pomóc?
Aneta |
|
|
|
 |
Wujek Kryzys
Dobry Wujek
|
Wysłany: 2007-03-03, 23:00
|
|
|
Jest możliwe - jak już są w mieszkaniu to mogą sobie pójść gdzie chcą. U mnie w domu spotykam je czasem tu i tam. Fakt w łazience najczęściej, ale nie tylko. Też się zastanawiam jak one się przedostają do poszczegółnych mieszkań. Mój blok został zbudowany w roku 2000 i juz po 2-3 miesiącach były pierwsze rybiki.
Powiem szczerze - nie tepię ich, tylko ignoruję. Niech sobie łażą gdzie chcą.
Pozdrowienia dla rybików! |
_________________ Wiadomo, Sekcja Entomo... I nie tylko |
|
|
|
 |
Anetka
|
Wysłany: 2007-03-03, 23:34
|
|
|
Dzięki za pocieszenie
Tylko dlaczego ja ich nigdy w łazience nie spotkałam? Skąd się mogły wziąć? To mnie zastanawia. Faktycznie jak na dzikich lokatorów nie są zbyt uciążliwe, ale jednak skadś przyszły....
Pozdrawiam
Aneta |
|
|
|
 |
lord haos
Zbychu

|
Wysłany: 2007-03-04, 12:55
|
|
|
| Anetka napisał/a: | | Tylko dlaczego ja ich nigdy w łazience nie spotkałam? | Ja też nie. Moje Rybiki najczęściej urzędują w kuchni. Ale już dawno ich nie widziałem. |
_________________ Nic nie przeraża weterynarza! |
|
|
|
 |
Robert M.

|
Wysłany: 2007-03-04, 13:34
|
|
|
| A to, ze przyniosłaś je ze starymi meblami jest prawdopodobne. Melbe musiały stać wcześniej w wilgotnym miejscu. Umnie rybiki też są i nie przeszkadzają nikomu. |
|
 |
|
|