Forum Przyrodnicze "BOCIAN"
Wszystko związane z przyrodą

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zakupy sprzetu entomo
Autor Wiadomość
P. Pawlikiewicz 

Wysłany: 2007-01-18, 14:16   

Też zamówiłem gabloty przed świętami, również czekam. Jak do tej pory (poza jednym przypadkiem, rozwiązanym pomyślnie) nie miałem prawa narzekać. Problemem dla mnie są zbyt twarde rozpinadła jakie oferuje ten sklep (drewno sosnowe). Dziura w palcu od wbijanie szpilek w tak twarde drewno zeszła dopiero teraz. Jest to problem gdy w sezonie rozpina się koło 200 motyli.

GrzegorzBP 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-01-18, 14:54   

P. Pawlikiewicz napisał/a:
Problemem dla mnie są zbyt twarde rozpinadła jakie oferuje ten sklep (drewno sosnowe).

udaj się do sklepu modelarskiego - kup drewno balsy - przeważnie jest w "deskach" o wymiarach 100X10 cm i grubości 1,2,5,10 mm - kroisz nożem paski o szerokosci rozpinadła - wystarczy podkleić 2 mm balsą - sklejasz na wikol - otrzymujesz super mięką i gładką powierzchnię - na koniec sezonu papier scierny 1200 i masz jak nowe - wyklejając balsa reperowalem wszelki stare rozponadła - sosnowe lipowe - u stolarza zamówiłem dębowe "szkielety" i nakleiłem balsę a w rowek resztki pianki - miodzio :green:

Adam Larysz 
Lepidoptera

Wysłany: 2007-01-18, 16:06   

Rozpinadła w Entomonie to wielkie nieporozumienie - raz tylko kupiłem u nich rozpinadło do mikrów - było z sosny i nic nie dało rady w to wbić, nie mówiąc o minucjach.

Większe rozpinadła muszą być zrobione przynajmniej z lipy albo z topoli, a do mniejszych motyli i mikrusów koniecznie z balsy - i tak jak pisze Grzesiek, najlepiej je zrobić samemu, jest to bardzo proste, no i tanie :wink:

P. Pawlikiewicz 

Wysłany: 2007-01-18, 17:39   

Macie racje, chciałem tylko zakreslić pewien problem :grin:
Do mikrusów mam balsowe, ale bez kątów. Do większych z pięć, sześć z sklepu entomon, teraz w wrzesniu dostałem wór starych rozpinadeł lipowych (te są już bardziej miękkie) i one ratują mi życie.

Prem 
Nieludzki Doktor

Wysłany: 2007-01-24, 09:19   

Prosze Panstwa przyszedl spozniony sprzet i gablota CZESKA - JEST OK wiec nie pozostaje mi nic innego jak wycofac negatywna opinie na temat entomon.pl, jako ze kontakt byl wytlumaczenie bylo, rozsadne, obiecana gablota doszla o czasie, wiec OK

P. Pawlikiewicz 

Wysłany: 2007-01-28, 02:53   

Również dostałem gabloty :D

Prem 
Nieludzki Doktor

Wysłany: 2007-01-29, 09:00   

A ja procz zamowienia w ramach gratyfikacji za opoznienie jeszcze pake szpilek :)
notowania sie poprawily heheheeh :green:

Ścinek 
ŚTE

Wysłany: 2007-03-01, 21:31   

Ja także miałęm bardzo dobrze relacje jeśli chodzi o zakupy z tym sklepem (tj. entomon) aż do pewnego dnia gdy przesyłka wogóle nie została wysłana oraz była tez sytuacja, że zamawiałem co innego i dostałem co innego... dlatego jak narazie mam wrażenia neutralne jeśli chodzi o ten sklep:/

Prem 
Nieludzki Doktor

Wysłany: 2007-03-02, 07:38   

Odgrzewajac troszke temat dosc dobre notowania ma p.Skibinski z Butterfly - obecnie Paradox Comp.
Doskonaly kontakt i mailowy i telefoniczny
blyskawiczna dostawa
POza tym Art Insect Lecha Kruszelnickiego, tez bardzo fajny
wszystkie sa ok
:)

mikrus 

Wysłany: 2007-03-04, 21:38   

Ścinek napisał/a:
Ja także miałęm bardzo dobrze relacje jeśli chodzi o zakupy z tym sklepem (tj. entomon) aż do pewnego dnia gdy przesyłka wogóle nie została wysłana oraz była tez sytuacja, że zamawiałem co innego i dostałem co innego

No właśnie mi także przytafiła sie taka sprawa, że dostałem całkowicie inny towar niż zamawiałem (i to jeszcze za pobranie a wcześniej zrobiłem przelew) a wyjaśnianie tej sprawy i otrzymanie właśniwego towaru trwało grubo ponad miesiąć.
Od tamtej pory zrezygnowałem z zakupów w entomonie, a od kiedy p. Skibiński poszerzył swoją oferte to tym bardziej jestem zadowolony z zakupów u niego.

Odpowiedz do tematu