|
Forum tylko dla profesjonalistów? |
| Autor |
Wiadomość |
Basior
|
Wysłany: 2006-05-18, 13:08
|
|
|
| zoomaniak napisał/a: | | Do tego jesteście powołani! |
Zoomaniak, zlituj się! |
_________________ www.ussuri.pl |
|
|
|
 |
zoomaniak
|
Wysłany: 2006-05-18, 13:21
|
|
|
| Basior napisał/a: | Zoomaniak, zlituj się! |
Jedynie co moge zrobić to z politowaniem patrzeć na ludzi, oraz to co reprezentują poprzez swoje wypowiedzi na forum, poprzez to jak traktują ludzi...
Analogiczna sytuacja do tego wszystkiego co napisałem w poprzednim poście jest taka, jakby lekarz pierwszego kontaktu (rodzinny) nie leczył pacjenta chorującego na angine, tylko odsyłał do domu z kwitkiem: "Człowieku lecz się sam. W aptece jest masa lekarstw i napewno coś dla siebie znajdziesz".
To jest po prostu kpina... i tyle |
_________________ "Świat bez wariatów byłby nienormalny"
Klub Ciconia |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2006-05-19, 11:12
|
|
|
| zoomaniak napisał/a: | Analogiczna sytuacja do tego wszystkiego co napisałem w poprzednim poście jest taka, jakby lekarz pierwszego kontaktu (rodzinny) nie leczył pacjenta chorującego na angine, tylko odsyłał do domu z kwitkiem: "Człowieku lecz się sam. W aptece jest masa lekarstw i napewno coś dla siebie znajdziesz".
To jest po prostu kpina... i tyle |
I się zgadzam z Tobą ale wybiesz sie do lekarza z katarem, albo z otarciem naskórka
tak jak Adaś pisał - ktoś podaje wiek - ok nie ma sprawy ale osoba zadająca te pytanie skończyłą chyba przynajmniej podstawówkę? jeśli nie to rzeczywiście przepraszam mea culpa |
|
|
|
 |
Beata
Gorzów n/Wartą

|
Wysłany: 2006-05-19, 13:36
|
|
|
GrzegorzuBP – moim zdaniem przyjąłeś najgorsza metodę w swoich odpowiedziach – zniechęcającą, a nie mobilizującą.
Przecież osoba, która zadaje pytanie nie zna odpowiedzi ( to chyba jest logiczne), dlatego zwraca się o pomoc. Tym bardziej, nie zna kalibru swojego pytania - czy jest oczywiste, proste, śmieszne, głupie – nazwij je jak chcesz. Nie ma też znaczenia wiek pytającego.
W odpowiedzi wystarczy napisać, że informacje można znaleźć w podręczniku do przyrody
z podstawówki albo wskazać inne źródło. Zbędne są kpiny, drwiny, szyderstwa i „osobiste wycieczki” na temat pytającego. Bardzo nieprzyjemnie czyta się odpowiedzi, w których zawarte są tego typu uwagi.
Jestem pewna, że nie jesteś 100% alfą i omegą; są dziedziny, na których na pewno się nie znasz – jakbyś się czuł, gdybyś, szukając pomocy, w pierwszej kolejności usłyszał, że jesteś matoł itp? No chyba, że tak lubisz? Jednak wydaje mi się, że to niemożliwe
Masz duży zasób wiedzy – duże uznanie i szacunek – dziel się nią z nami, w lepszy , inny sposób; z pożytkiem dla wszystkich
Pozdrowienia - Beata |
|
|
|
 |
Marfu

|
Wysłany: 2006-05-19, 17:36
|
|
|
Dobra, proponuje temat na razie zakonczyc. Jak administrator "zarzadze", ze pytania wolno zadawac kazde, a jak ktos nie chce akurat odpowiadac - nie musi. I tyle. Prosze sie nie bac pytan podstawowych, prosze nie krytykowac za takie pytania.
|
_________________ Warszawski Oddział TP "Bocian" |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-05-22, 17:36
|
|
|
| Beata napisał/a: | Wiele osób zagląda na to Forum w celu uzyskania odpowiedzi na nurtujące je pytania lub
w celu otrzymania merytorycznej pomocy w sytuacjach, gdy wiedza laika zawodzi.
I nie ma znaczenia czego to pytanie dotyczy; czy jest proste, czy w sprawie "oczywistej" dla znawcy tematu.....
Wszyscy, którzy pytają oczekują zrozumienia i zwykłej ludzkiej życzliwości |
Z mojej strony mogę zapewnić Ciebie jak i pozostalych Forumowiczów, ze jesli znajde takie pytanie na ktore wiedza bedzie mi pozwalala udzielic odpowiedzi, to chetnie to zrobie, ale co do roslin to niestety - nie jestem zbyt dobry w tej branzy. |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
Beata
Gorzów n/Wartą

|
Wysłany: 2006-05-22, 18:31
|
|
|
| Batman napisał/a: | | Z mojej strony mogę zapewnić Ciebie jak i pozostalych Forumowiczów, ze jesli znajde takie pytanie na ktore wiedza bedzie mi pozwalala udzielic odpowiedzi, to chetnie to zrobie |
pozdro! |
_________________ PTASIE POGOTOWIE POMOC |
|
|
|
 |
jemi

|
Wysłany: 2006-05-22, 21:15
|
|
|
| Batman, proszę o odpowiedz w temacie: czyje to pióra? |
|
|
|
 |
Batman

|
Wysłany: 2006-05-23, 15:33
|
|
|
| Jako ze jestem ograniczony czasowo i korzystajac z pogody optymalnie czas spedzam w terenie, prosilbym o powiadamianie mnie poprzez komunikator gadu gadu - moj nr.: 6361423 o ewentualne pytania bez odp. (nawet te najbardziej proste)> jesli moj nr. jest niedostepny - nie ma mnie w tej chwili, nie mam zwyczaju ukrywania sie. |
_________________ "Kiedy wytniemy ostatnie drzewo i kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, to wtedy stwierdzimy, że nie możemy jeść pieniędzy". |
|
|
|
 |
|
|