|
Żubr na sprzedaż |
| Autor |
Wiadomość |
Weles

|
Wysłany: 2007-11-12, 10:54
|
|
|
| GrzegorzBP napisał/a: | | to znaczy do jakich konkretnie innych???? |
No proszę główny troll się pojawił...
Chyba nie muszę wypisywać Ci większych kompleksów leśnych w Polsce, które w swoim składzie gatunkowym nie mają sosny 100%. Do których? aby daleko nie szukać: Puszcza Augustowska, Puszcza Knyszyńska (część północno-zachodnia). |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2007-11-12, 13:15
|
|
|
| Weles napisał/a: | | No proszę główny troll się pojawił... |
Dziękuję. choć nawet tu wykazujesz wysoce daleko posuniętą niewiedzę - bo troll boi się swiatła - więc mój wpis z godzin "dziennych" nie miał by racji bytu zas gdy nastaje noc to osobniki twojego pokroju zaczynają rozglądać sie za sklepami z pampersami
| Weles napisał/a: | | Puszcza Augustowska, Puszcza Knyszyńska |
i tam wsiedlić żubry????? no tos dał do pieca to przeczytaj sobie trochę o jego biologi i behawiorze - wytłumaczenie tego słowa znajdziesz w necie ponadto areały tych obszarów - struktura wiekowa drzewostanów itp. Co do augustowskiej - gdyby tak było jak piszesz geniuszu to czemu żubry są w Boreckiej i Romnickiej a nie ma w Augustowskiej??? nie daje ci to do myślenia? o przepraszam to funkcja nieznana twojemu organizmowi |
|
|
|
 |
Weles

|
Wysłany: 2007-11-12, 13:30
|
|
|
| GrzegorzBP napisał/a: | | troll boi się swiatła - więc mój wpis z godzin "dziennych" nie miał by racji bytu |
a komputery stoją na otwartej przestrzeni czy w pomieszczeniach (często ciemnych)?
| GrzegorzBP napisał/a: | Co do augustowskiej - gdyby tak było jak piszesz geniuszu to czemu żubry są w Boreckiej i Romnickiej a nie ma w Augustowskiej??? |
Co masz do płn-zach części PK? Uważasz, że nie ma tam odpowiednich warunków dla żubrów? Kłapiesz jęzorem na prawo i lewo bez znajomości faktów. W Puszczy Romnickiej od kiedy są żubry? Na terenie PA jest niejeden obszar, na którym mogłoby utrzymać się stado kliku, kilkunastu osobników. Nie ma ich tam, bo nikt nie wykazał woli sprowadzenia żubrów. Podobnie jak z parkiem krajobrazowym również na terenie puszczy go nie ma (poza kawałkiem w WPN), a lasy są nie gorsze niż np. w Puszczy Knyszyńskiej gdzie park jest na całej powierzchni.
Na Twoje chamskie zaczepki postanowiłem nie reagować, nie będę zniżał się do Twojego poziomu. Swoją drogą ciekawe czy w realu jesteś taki pyskaty, jak na forum, a może zupełnie odwrotnie... |
|
|
|
 |
Sturnus vulgaris
|
Wysłany: 2007-11-12, 14:11
|
|
|
| Weles napisał/a: | | GrzegorzBP napisał/a: | | troll boi się swiatła - więc mój wpis z godzin "dziennych" nie miał by racji bytu |
a komputery stoją na otwartej przestrzeni czy w pomieszczeniach (często ciemnych)?
| GrzegorzBP napisał/a: | Co do augustowskiej - gdyby tak było jak piszesz geniuszu to czemu żubry są w Boreckiej i Romnickiej a nie ma w Augustowskiej??? |
Co masz do płn-zach części PK? Uważasz, że nie ma tam odpowiednich warunków dla żubrów? Kłapiesz jęzorem na prawo i lewo bez znajomości faktów. W Puszczy Romnickiej od kiedy są żubry? Na terenie PA jest niejeden obszar, na którym mogłoby utrzymać się stado kliku, kilkunastu osobników. Nie ma ich tam, bo nikt nie wykazał woli sprowadzenia żubrów. Podobnie jak z parkiem krajobrazowym również na terenie puszczy go nie ma (poza kawałkiem w WPN), a lasy są nie gorsze niż np. w Puszczy Knyszyńskiej gdzie park jest na całej powierzchni.
Na Twoje chamskie zaczepki postanowiłem nie reagować, nie będę zniżał się do Twojego poziomu. Swoją drogą ciekawe czy w realu jesteś taki pyskaty, jak na forum, a może zupełnie odwrotnie... |
nie przejmuj się ja też nie raz od niego zebrałem opier.... no ale on tak ma. Nie powiem ma facet wiedze często ma racje ale szkoda że w taki sposób stara sie to pokazywać w bezpośrednim kontakcie pewnie by słowa nie powiedział. Chłop se musi poprawić samopoczucie. Wydaje mi się że musi być ostro zakompleksiony więc w ten sposób stara się nadrabiać, ja to nazywam syndromem gosiewskiego. Mnie tam to nie przeszkadza, byle by mi tak na żywca nie powiedział bo ja ze wsi i wyrywny jestem. Po sieci niech się mądrzy nie widze go to mnie aż tak nie wkurza zwłaszcza że ma często racje ale powinien popracować nad kulturą wypowiedzi w stosunku do innych forumowiczów. Ja takiego zachowania nie rozumiem chyba nas wszystkich łączy wspólny cel ochrona przyrody warto by się jednoczyć a nie budować mury no ale to przecież my polacy. Powiem ci że ty z tym trolem to terz troche przesadziłeś no ale rozumiem emocje a ja to bym z nim usiadł i sie wódki napił no i se wszystko wyjaśnił. |
|
|
|
 |
Weles

|
Wysłany: 2007-11-12, 14:22
|
|
|
| p.szpakowski napisał/a: | | nie przejmuj się... |
Z GrzegorzemBP już nie raz "rozmawiałem" na tym forum, więc wiem, czego się można spodziewać po tym typku. Szkoda, że nie potrafi spokojnie wyrażać swoich opinii tylko emocjonuje się ponad miarę i obraża współrozmówców (ciekawe czy w rzeczywistości również nie może powstrzymać języka). Nie wiem, co wpływa na takie zachowanie (wrodzona agresja, zakompleksienie), ale widocznie ten typ tak ma. Mam nadzieję jednak, że tylko w necie jest takim chojrakiem, inaczej współczuje jego rodzinie i współpracownikom. |
|
|
|
 |
Sturnus vulgaris
|
Wysłany: 2007-11-12, 14:45
|
|
|
| p.szpakowski napisał/a: | | Weles napisał/a: | | GrzegorzBP napisał/a: | | troll boi się swiatła - więc mój wpis z godzin "dziennych" nie miał by racji bytu |
nie przejmuj się ja też nie raz od niego zebrałem opier.... no ale on tak ma. Nie powiem ma facet wiedze często ma racje ale szkoda że w taki sposób stara sie to pokazywać w bezpośrednim kontakcie pewnie by słowa nie powiedział. Chłop se musi poprawić samopoczucie. Wydaje mi się że musi być ostro zakompleksiony więc w ten sposób stara się nadrabiać, ja to nazywam syndromem gosiewskiego. Mnie tam to nie przeszkadza, byle by mi tak na żywca nie powiedział bo ja ze wsi i wyrywny jestem. Po sieci niech się mądrzy nie widze go to mnie aż tak nie wkurza zwłaszcza że ma często racje ale powinien popracować nad kulturą wypowiedzi w stosunku do innych forumowiczów. Ja takiego zachowania nie rozumiem chyba nas wszystkich łączy wspólny cel ochrona przyrody warto by się jednoczyć a nie budować mury no ale to przecież my polacy. Powiem ci że ty z tym trolem to terz troche przesadziłeś no ale rozumiem emocje a ja to bym z nim usiadł i sie wódki napił no i se wszystko wyjaśnił. |
wale błędy ale ten jest mistrzem"Terz " biedny Jan Miodek z góry przepraszam |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2007-11-12, 14:46
|
|
|
| p.szpakowski napisał/a: | | byle by mi tak na żywca nie powiedział bo ja ze wsi i wyrywny jestem |
to wesoło by było
coż tak mam że reaguję na głupote i indolencję - bo własnie z takich postów ludzi piszących o tym że bez zgody właściciela nie można utworzyć użytku czy pomnika przyrody biorą się potem "bariery". bo niech taki jeden z drugi pójdzie w swiat i zacznie "głosic" swoje bzdury - potem więcej szkody niż pożytku
| p.szpakowski napisał/a: | | bo ja ze wsi i wyrywny jestem |
no widzisz a ja z miasta i tyż wyrywny - każdy na swój sposób. |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2007-11-12, 14:49
|
|
|
| Weles napisał/a: | | Swoją drogą ciekawe czy w realu jesteś taki pyskaty, jak na forum, a może zupełnie odwrotnie... |
to zapraszam ja nie ukrywam się z ksywką |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2007-11-12, 14:50
|
|
|
| Weles napisał/a: | | Na Twoje chamskie zaczepki postanowiłem nie reagować |
za to ja będę reagować na pisane przez ciebie dyrdymały |
|
|
|
 |
Weles

|
Wysłany: 2007-11-12, 14:54
|
|
|
| GrzegorzBP napisał/a: | to zapraszam ja nie ukrywam się z ksywką |
BP to Twoje nazwisko? |
|
|
|
 |
Weles

|
Wysłany: 2007-11-12, 14:56
|
|
|
| GrzegorzBP napisał/a: | | za to ja będę reagować na pisane przez ciebie dyrdymały |
„ciebie” z wielkiego C - wymagają tego normy językowe i grzecznościowe (z którymi jesteś pewnie na bakier). |
|
|
|
 |
Sturnus vulgaris
|
Wysłany: 2007-11-12, 14:59
|
|
|
| GrzegorzBP napisał/a: | | Weles napisał/a: | | Swoją drogą ciekawe czy w realu jesteś taki pyskaty, jak na forum, a może zupełnie odwrotnie... |
to zapraszam ja nie ukrywam się z ksywką |
może kiedyś się spotkamy naprzykład ktoś kiedyś wpadnie na pomysł i zorganizuje imprezke dla forumowiczów to se usiądziem wódki się napijem no i będzie mysle że napewno mniej nerwowo
powiedz mi grzegorzu wiem że to inny temat ale tak przy okazji czy opinia rady gminy której minister zasięga przy tworzeniu N2000 jest dla niego wiąrząca. Czy taka rada może zatrzymać powstanie takowego obszaru N2000? |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2007-11-12, 15:07
|
|
|
| p.szpakowski napisał/a: | | jest dla niego wiąrząca |
opinia NIGDY nie jest wiąząca - wiązące są tylko decyzje - tryb opinii to raczej wyrażenie swojej woli, chęci. Jeśli więc rada daje opinię można to olać - jeśli opinia jest negatywna i wyrażona w drodze uchwały - jak każdą opinię można zaskarżyć do wojewody jako organu sprawującego nadzór w wnosic o jej unieważnienie - to tak przy okazji |
|
|
|
 |
Sturnus vulgaris
|
Wysłany: 2007-11-12, 15:30
|
|
|
| GrzegorzBP napisał/a: | | p.szpakowski napisał/a: | | jest dla niego wiąrząca |
opinia NIGDY nie jest wiąząca - wiązące są tylko decyzje - tryb opinii to raczej wyrażenie swojej woli, chęci. Jeśli więc rada daje opinię można to olać - jeśli opinia jest negatywna i wyrażona w drodze uchwały - jak każdą opinię można zaskarżyć do wojewody jako organu sprawującego nadzór w wnosic o jej unieważnienie - to tak przy okazji |
dziękuję bardzo |
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2007-11-12, 18:39
|
|
|
| GrzegorzBP napisał/a: | | za to ja będę reagować na pisane przez ciebie dyrdymały |
Oj Grzesiu Grzesiu - opanuj się - nie możesz pisać po ludzku! Mam Cię ochrzanić! |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
|
|