|
Gołębie |
| Autor |
Wiadomość |
magdarynka

|
Wysłany: 2006-08-17, 10:35 Gołębie
|
|
|
| Bardzo proszę Was o pomoc. 2 dni temu przybłąkał się do mnie gołąb. Chyba się zgubił, bo własciciela ma napewno. (ma plastikową obrączkę). Nie chce nic jeść, z szopki praktycznie nie wychodzi (no chyba że ja go wezme na dwór), nie chce latać. Czy on może być chory, i jeśli tak to na co ? Dodam, że napewno nie ma robaków. Słyszałam, że gołebie po "spotkaniu" z jastrzębiem mogą być wystraszone, ale aż tak długo ? :/ |
_________________ "life is short and before you know, you're feeling old" |
|
|
|
 |
Jarek P
|
Wysłany: 2006-08-17, 11:26
|
|
|
| skontaktuj się z Bocianem przez PW (żeby nie przeoczył tematu) on się zna na gołębiach i ich hodowli, albo poszukaj u siebie kontaktu do Związku Hodowców Gołębi Pocztowych. |
_________________ Jarosław Paciorek |
|
|
|
 |
Wadera
życie jest piękne

|
Wysłany: 2006-08-21, 08:19
|
|
|
W niedziele w okolocach poznania natrafiliśmy na takie cudeńko. Pewnie kolejny uciekinier. Był wyraźnie zmęczony i kręcił sie w pobliżu rzeczki - pewnie spragniony.
golabek.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 119 raz(y) 66,4 KB |
|
|
|
|
 |
Bocian

|
Wysłany: 2006-08-21, 10:40
|
|
|
| to ptaki zabłąkane na lotach a nie wystraszone. Trzeba by spisać numer i na stronę www.pzhgp.pl zgłosić morze właściciel się odnajdzie |
|
|
|
 |
magdarynka

|
Wysłany: 2006-08-28, 18:09
|
|
|
No niestety nie był zmęczony tylko chory....Byłam u znajomego hodowcy i powiedział że już nic nie da się zrobić. Posiedział 2 dni i zdechł
A tak na przyszłość.... nie wiecie jak wyglądają obrączki gołębi które akurat uczestniczą w lotach ? Są plastikowe ? Z góry dziękuję za odpowiedz. |
_________________ "life is short and before you know, you're feeling old" |
|
|
|
 |
|
|