|
Łoś |
| Autor |
Wiadomość |
Jarek P
|
Wysłany: 2008-05-14, 11:20 Łoś
|
|
|
| Cytat: | Ćwiąkalski o łosiu: to wstrząsające
Zastrzelenie łosia, który spacerował wczoraj ulicami Warszawy odbija się coraz głośniejszym echem. Głos zabrał już nawet minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski.
- Sprawa jest bulwersująca. To wstrząsająca rzecz. Prokuratura sprawdzi dlaczego w centrum miasta strzelano do zwierzęcia, które nie stanowiło zagrożenia - zapowiedział minister w Radiu Zet.
- Łosie nigdy nie były agresywne, to nie była pierwsza tego typu sytuacja i z tego, co wiem, to zwykle usypia się je i wywozi do Kampinosu - mówił Ćwiąkalski.
Zobacz "agresywnego" łosia w Onet.tv
Minister sprawiedliwości powiedział, że możliwe są zarówno zarzuty z prawa łowieckiego, jak i karnego. - Trzeba wyjaśnić, dlaczego strzelano w centrum miasta ostrą amunicją z broni palnej - zakończył minister. Łoś został zastrzelony wczoraj, a o całej sprawie poinformował mieszkaniec Warszawy, który nakręcił filmik z akcji i wysłał go do telewizji TVN24. |
żródło |
_________________ Jarosław Paciorek |
|
|
|
 |
art.jovana
vel sówka
|
Wysłany: 2008-05-14, 13:42
|
|
|
dla mnie fatalka
gościu co strzelał powinien ponieść karę za morderstwo na dzikiej przyrodzie.
a co do źródła- to komentarze na forum jak zwykle "najwyższych" lotów. Banda kretynów, dla których liczy się tylko piękny widok sprzed maski samochodu... co tam jakiś łoś- zastrzelić i po kłopocie, bo im się lakier porysuje... Naprawdę jestem zniesmaczona do granic możliwości. W jakim my w ogóle świecie żyjemy? Może trzeba na nich nasłać Grzegorza BP on by ich ustawił do pionu |
_________________ nie jestem ekoterrorystą- non violence direct action |
|
|
|
 |
puma
|
Wysłany: 2008-05-15, 20:53
|
|
|
Kilkanaście lat temu na moim osiedlu, na żoliborzu (w Warszawie) do wykopu wpadł młody łoś. Różnica jest taka, że wtedy wszyscy rzucili się by ratować. Sprowadzono dźwig i łoś szczęśliwie wrócił do domu w Kampinosie. Nie wiem dokładnie ile żyją te dumne zwierzęta, ale mam cichą nadzieję, że to nie był ten sam łoś bo by miał wyjątkowego pecha.
Chociaż nie wiem czy pechem można nazwać zabicie spokojnego zwierzaka z premedytacją. W dodatku zrobił to człowiek, który teoretycznie powinien zrobić wszystko by ten wystraszony łosiek wrócił do lasu cały i zdrowy.
Ja po prostu nie mam słów, które określiłyby postępek tego pana. A już na pewno są to bardzo brzydkie słowa, więc darujcie ale ich nie wypowiem.
Kochajcie Zwierzęta i Szanujcie Przyrodę.!!! |
_________________ "Nie dawaj ludziom zbyt dużo nadziei,
by potem gdy będziesz ją odbierać,
nie utonąć w potoku ludzkich łez..."
(to się tyczy również zwierząt) |
|
|
|
 |
GrzegorzBP
|
Wysłany: 2008-05-16, 08:34
|
|
|
| art.jovana napisał/a: | | Może trzeba na nich nasłać Grzegorza BP |
no bez przesady co do samego łosia - wszyscy znamy tylko fakty medialne - niezależnie od naszych odczuć - osąd należy pozostawić właściwym organom |
|
|
|
 |
Markoś

|
Wysłany: 2008-05-25, 19:02
|
|
|
| ehh bark mi slow poprostu na ten temat ;/ |
|
|
|
 |
Rocky
|
Wysłany: 2008-06-03, 19:14
|
|
|
Przecież Łoś jest pod ochroną, ktoś kto kazał go zastrzelić zamiast uśpić i przetransportować za miasto powinien ponieść surową karę |
_________________ https://prestaforum.pl |
|
|
|
 |
Corvus
Corvus corax

|
|
|
|
 |
Szybszy

|
Wysłany: 2012-01-08, 19:37
|
|
|
| Dzisiaj z Jemim byliśmy w lesie Przeździeckim koło Sokołowa Podlaskiego i widzieliśmy świeże ślady zryte przez łosie na drodze. Było to kilka obszarów o długości kilkunastu metrów zryte przez kopyta i z kłakami sierści. Na odcinku 100 metrów było takich miejsc cztery. Wyglądało jak miejsce krycia klępy albo walki. Ale podobno jedno i drugie ma miejsce wrzesień-październik. Co to zatem mogło być ? |
|
|
|
 |
Szybszy

|
Wysłany: 2012-01-08, 20:02
|
|
|
A tu fotka
losie.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 15200 raz(y) 80,08 KB |
|
|
|
|
 |
Mirek

|
Wysłany: 2012-01-08, 20:21
|
|
|
| Szybszy napisał/a: | | Co to zatem mogło być ? |
Eeee, może to konie komuś zwiały ze stajni |
_________________ TP Bocian
 |
|
|
|
 |
titina
|
Wysłany: 2012-01-08, 20:45
|
|
|
W listopadzie łoś paradował po Ciechocinku,wzdłuż torów kolejowych. koleżanka ma zdjęcia w komórce. |
|
|
|
 |
Szybszy

|
Wysłany: 2012-01-09, 10:34
|
|
|
| titina napisał/a: | W listopadzie łoś paradował po Ciechocinku,wzdłuż torów kolejowych. koleżanka ma zdjęcia w komórce. |
To przynajmniej był grzeczny. Ja się boję że ktoś wystąpi o odstrzał tych powyżej bo infrastrukturę niszczą |
|
|
|
 |
|
|